Fotbal. Liga a IV. Etapa a 12-a

Dr. Marius Pop, la 53 de ani, eroul partidei

Progresul Năsăud – Voinţa Mărişelu 0-1 (0-1)

Năsăud, teren bun de joc, timp frumos, spectatori cca. 200, avertismente: Coste, Avădanei, Plăian, Tanco, Fodor, Muşină, Şomotecan, Moldovan F., Dejan şi Todoran; eliminări: Coste şi Cămărăşan; marcator: Muşină (min. 43). Arbitraj bun, la centru – Dosan C., ajutat la cele două linii de către Filip I. şi Croitor V. Observator AJF BN – Ţarcă I.

Au jucat: PROGRESUL: Contra, Chitul (cpt.), Frişan, Tanco (min. 82 Ciocan), C. Pop, Plaian, Avădanei, Hâlmu (min. 69 Sinchevici), Astalâş, Burduhos (min. 58 Mureşan) şi Coste.

VOINŢA: Cămărăşan, F. Moldovan, Dejan, Şomotecan, Todoran, Cordoş, D. Moldovan (cpt.), Ţidor (min. 50 Marius Pop), Muşină (min. 84 Vereş), Fodor, V. Moldovan (min. 87 Băbuţan).

Derby-ul de la Năsăud între echipa locală Progresul şi Voinţa Mărişelu, revelaţia campionatului, s-a lăsat cu multe cartonaşe galbene şi roşii. Se preconiza o partidă cu grad mare “de risc”, cu cartonaşe, aşa că centralul partidei a dat în dreapta şi în stânga de câte ori a fost nevoie.

După victoria someşenilor din etapa trecută cu vulturii de la Cetate pe terenul acestora, iată că de data aceasta s-a întors roata, fiind ei umiliţi pe propriul teren. Dacă este vorba de un câştigător, pot să-l numesc pe cel mai în vârstă jucător din fotbalul judeţean, anume pe Marius Pop, care la cei 53 de ani, da, aţi citit bine, apără ca în tinereţe, scoţând un penalty în min. 53, când echipa lui conducea cu 1-0, având şi alte intervenţii spectaculoase. Încă o dată, cine n-are bătrâni să-i cumpere, întrucât avem mare nevoie de ei. Dacă prima parte a jocului a fost una de tatonare, cu puţine faze de poartă şi cu un gol anulat, în finalul primei reprize oaspeţii îşi aduc echipa în avantaj prin jucătorul Muşină, care trimite cu capul din careul mic din centrarea lui Ţidor: 0-1. În repriza secundă, probabil muştruluiţi de antrenor, gazdele ies mai insistent la joc şi în min. 50 obţin un penalty, la faultul portarului Cămărăşan în suprafaţa de pedeapsă, acesta fiind eliminat, iar în buturile oaspeţilor intră veteranul Marius Pop. Centralul partidei indică punctul cu var, execută Astalâş în stânga portarului, iar acesta respinge în corner. Din acel moment poarta oaspeţilor pare a fi definitiv închisă de către eroul partidei până la finalul jocului. Aşadar, un derby câştigat de oaspeţi, un doctor în mare formă, demonstrând încă o dată că jocul cu balonul rotund nu are vârstă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5