Fotbal. Liga a IV-a.

Cel mai frumos cadou pentru Liviu Peica

Voinţa Mărişelu – Voinţa Cetate 1-5 (0-2)

Domneşti, timp excelent, teren bun de joc, spectatori circa 150, avertismente: Coşneac, marcatori: Şuvei, Huciu, Muşină şi Negrea (de trei ori). Arbitraj fără greşeli a lui Claudiu Ştefănuţi, ajutat la cele două linii de Mihai Ungur şi Călin Sângeorzan. Obs. AJF BN: Victor Ciocan.

Voinţa Mărişelu: Crăciun, Moldovan F., Şomotecan, Todoran, Cordoş, Muşină, Moldovan D. (cpt.), Ţidor, Dejan, Fodor, Moldovan V. (min. 75 Băbuţan). Rezerve: Pop Marius, Dedean, Drăguş şi Vereş. Antrenor: Irimie Lupan.

Voinţa Cetate: Mărghidan, Clapa, Negrea, Găluşcă, Huciu, Mocan (min. 80 Curtuşan), Chira, Coşneac, Cira, Şuvei şi Ploscar. Rezerve: Dumitrean, Recean şi Tofană. Antrenori – Adrian Florea şi Paul Cervinschi.

Sâmbătă, 1 noiembrie, de la ora 14,00, la Domneşti, pe cocheta bază sportivă, s-a desfăşurat unul dintre derby-urile etapei între echipele Voinţa Mărişelu şi Voinţa Cetate. Dacă în etapa trecută revelaţia campionatului o numim pe Voinţa Mărişelu, a învins someşenii din Năsăud chiar pe propriul teren, iată că de data aceasta au dat peste o nucă mult prea tare pentru ei. Am văzut o echipă neputincioasă, obosită, clacând în faţa propriilor suporteri. De partea cealaltă, “vulturii” au predat o adevărată lecţie de fotbal, victorie dedicată unuia dintre suporterii de bază ai echipei, Liviu Peica, un om trup şi suflet mereu aproape de echipă, chiar şi în momentele mai puţin plăcute. În ziua meciului acesta îşi aniversa o frumoasă zi de naştere. Pe această cale redacţia cotidianului “Răsunetul” îi transmite multă sănătate lui şi întregii familii, precum prosperitate în afaceri. Un spectacol cu multe goluri, care mai de care mai frumoase, cu o triplă a lui Negrea mereu în gura porţii, fiind un adevărat pericol pentru goalkeperi. Un mijlocaş cum foarte puţini mai sunt, este vorba de Coşneac, un fin dribleur, şlefuind balonul cu adrese sigure colegilor lui. Mocan, omul de cursă lungă, care a pistonat tot terenul, argintul viu al “vulturilor”. Clapa, sigur în apărare, unul dintre cei mai buni jucători ai partidei. Şuvei şi Găluşcă, omniprezenţi în gura porţii, dar să nu-l omitem pe cel mai constant jucător, Ploscar, turnul de control al apărării sau “pe aici nu se trece”, bătăios, luptător la fiecare fază, de multe ori indidioşi prin calmul său şi reuşitele lui. Huciu, Chira şi Cira şi-au adus aportul la această victorie, blocând toate cărările care puteau duce la gol. Ultimul, dar nu cel din urmă, Mărghidan, care în această partidă a fost mai sigur pe el ca niciodată.

Filmul jocului. Chiar în minutul 8, oaspeţii deschid seria golurilor prin jucătorul Şuvei, care trimite balonul în plasă cu latul din pasa lui Negrea, acesta centrând în careul de 6 m, balonul trecând printr-o pădure de picioare. De menţionat faptul că o parte din vină o are Şomotecan, care a pierdut balonul în preajma careului de 16 m: 1-0. Min. 12, Clapa îşi încearcă tirul cu un şut puternic foarte aproape de ţintă. Min. 20, Coşneac driblează doi jucători, îl deschide ca la carte pe Negrea, acesta şutează foarte puternic aproape de buturile gazdă. Min. 25, Găluşcă aproape de 2-0. Min. 37, “vulturii” din nou pe val: 2-0, marcator Negrea, cu aportul portarului Crăciun, neinspirat la acea fază de colţ executată de Găluşcă. Min. 42, gazdele reduc din handicap prin Muşină, aflat în careul de 6 m acesta deviază balonul în plasă: 2-1. La reluare, oaspeţii marchează în urma unei lovituri de pedeapsă la henţul lui Todoran, în careul de 16 m. Execută Negrea şi 3-1. Un minut mai târziu se remarcă Crăciun, la intrarea lui Mocan singur cu acesta. Min. 57, Ţidor trimite cu latul puţin peste transversală. Min. 70, din nou Coşneac, cu pasele lui fine, cu exteriorul, precum marii jucători, îl deschide pe Găluşcă, dar acesta singur cu portarul se încurcă în balon. Min. 80, şah mat sau KO. Joc şcoală pentru vulturi, un-doi Găluşcă-Negrea, cel din urmă profită de balonul pasat cu călcâiul de Găluşcă, iar Negrea trimite un lob ca la carte din 16 m peste portarul Crăciun: 4-1. Ultimul gol al partidei îi aparţine magicianului Coşneac, care driblează doi jucători, trimite în gura porţii iar Huciu, aflat în careul mic, trimite în plasă: 5-1.

Aşadar, o victorie meritată de “vulturi”, câştigând lejer, ce-i drept, după o zi nu prea fericită pentru gazde.

Liviu Peica, unul din sponsorul echipei : “Astăzi am văzut o determinare a echipei în joc, dorindu-şi foarte mult să câştige, după eşecurile pe care le-am avut. Nu se putea un cadou mai mare de ziua mea. Tuturor le mulţumesc”.

Paul Cervinschi: “Suntem bucuroşi că am câştigat această partidă destul de importantă, felicit echipa pentru dăruirea din teren de care au dat dovadă şi de victorie”.

Gavril Ursa: “Felicit echipa pentru victorie şi mai ales când vine odată cu aniversarea bunului meu prieten, Liviu Peica, căruia, şi pe această cale, îi doresc multă sănătate şi prosperitate în viaţă”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5