Fotbal. Liga a IV-a. Etapa a VI-a

Vulturii s-au impus spre finalul partidei

Voinţa Cetate – H. Prundu Bârgăului 2-1 (1-0)

Orheiu Bistriţei, timp frumos, teren bun de joc, spectatori cca. 200. Avertismente: Negrea, Bistrian, Nagy, Ploscar. Eliminări: Pop şi Ilovan. Marcatori: Negrea, Recean, respectiv, Năstase. Arbitrii partidei: Ştefănuţi Claudiu, ajutat la cele două linii de Caizer Radu Jr şi Roşca Mircea. Observator AJF BN, Borgovan Iulian.

Voinţa: Ilieş D., Clapa, Negrea, Şuvei, Georgiu, Cira, Huciu (’88 Dumitrean), Găluşcă, Ploscar, Ilovan şi Recean.

Rezerve: Mărghidan şi Curtuşan. Antrenori: Adrian Flore şi Paul Cervinschi.

Heniu: Pop (’27 Bistrian), Dodea, Năstase, Ruscău G. (’70 Chifa), Sas, Halostă S., Ruscău, Nagy, Halostă L., (’15 Matei), Gavriloaie (’40 Ciurea) şi Haidar. Rezerve: Luncaşu, Mateşan şi Svoboda. Antrenor Ioan Nicolae.

Partida dintre cele două combatante, condusă de pe margine de către Adi Flore, Ioan Nicolae, Paul Cervinschi, până mai ieri foşti colegi de echipă la clubul nostru drag, Gloria Bistriţa, iată că duminică, 21 septembrie, aceştia au fost rivali pentru un scurt timp.

Jocul dintre cele două echipe îl putem cataloga un adevărat derby, ţinând cont de jocurile disputate până în prezent şi de rezultatele din teren. Cei care deschid scorul sunt gazdele, prin Negrea, în urma unei lovituri de la 11 m, când Găluşcă este faultat în suprafaţa de pedeapsă, iar arbitrul partidei indică punctul cu var, 1-0.

Min. 83, când nimeni nu se aştepta, oaspeţii egalează prin Năstase, care înscrie cu capul în urma unei lovituri de colţ executată de Chifa, 1-1. Min. 89, când partida se îndrepta spre un egal, a căzut, fulgerător, pentru oaspeţi, golul lui Recean, din voleu, asemănător ceferistului Culio, din 10 m, puţin lateral, 2-1.

Filmul partidei: min. 20 Ilieş se remarcă la faza construită de Năstase, iar Halostă trimite cu capul, acesta respingând în corner. Şapte minute mai târziu, portarul oaspeţilor, Pop, vede roşu în faţa ochilor la deposedarea incorectă, după opinia arbitrilor asupra unui jucător al gazdelor în afara suprafeţei de pedeapsă. Pentru a utiliza portarul de rezervă, a fost sacrificat Haidar, iar Bistrian i-a luat locul. Min. 33, acelaşi Găluşcă, un adevărat argint viu, intră în careu, iar noul intrat, Bistrian, îl deposedează incorect prin fault, arbitrul partidei indică 11 m. E

xecută Negrea, care deschide scorul, 1-0. Patru minute mai târziu, Găluşcă, cu o poftă nebună de joc, este foarte aproape de golul doi, la şutul puternic respins în extremis de Bistrian. Min. 57, Şuvei trimite o torpilă de la 20 m, balonul întâlneşte transversala. Min. 60, Huciu, singur în careul de 6 am, trimite cu capul spre poartă, dar balonul este respins de către un fundaş, un balon care intră în poartă. Min. 64, joc şcoală, Găluşcă driblează trei jucători, intră în careu, scoate mingea pentru Negrea, iar acesta trimite de la 10 m cu latul lângă bară, iar portarul bârgăuan respinge în corner. Min. 70, Năstase şutează puternic de la 20 m, dar reţine Ilieş.

Min. 83, cea mai mare surpriză pentru oaspeţi care, deşi în 10 jucători, egalează prin Năstase, trimiţând cu capul în plasă în urma unei lovituri de colţ, 1-1. Min. 84, Recean prevesteşte venirea golului, gol care cade în min. 88, în urma unei lovituri fulgerătoare, marca Culio, 2-1. Min. 90, Ilovan este eliminat din teren pentru cumul de cartonaşe.

Adi Flore: „La 1-0 am avut jocul în mână, după care am ratat foarte mult. Le-am permis adversarilor să vină peste noi, fiind foarte aproape de un alt rezultat, dar în final ne-am impus prin reuşita lui Recean”.

Ioan Nicolae: „Cred că eliminarea patronului nostru a fost un cadou oaspeţilor. Mai cred că cei care au jucat mai bine am fost noi, cu puţin noroc puteam pleca cu un punct”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5