Fotbalul feminin de la Prundu Bârgăului

(Retrospectivă)

Totul a început în vara lui 2013, la iniţiativa unor oameni valoroşi, adevăraţi iubitori ai sportului, de la Clubul „Heniu” din Prundu Bârgăului, care au pornit campania de căutare şi selectare a unor tinere fete, talentate, pentru echipa de fotbal feminin, care să fie înscrisă în Divizia A.
Prima selectare a fetelor, având 14 ani împliniţi, s-a desfăşurat miercuri, 26 iunie ora 18, la Prundu Bârgăului, iar cea de a doua vineri, 28 iunie ora 17,30, la Baza Alex, din Bistriţa, în urma cărora a fost stabilit lotul „Heniu” Prundu Bârgăului care, în 6-7 iulie, a participat la primul turneu, desfăşurat la Reghin, alături de echipe cu mare rezonanţă, precum „Fair Play” Bucureşti, „Unirea” Alba Iulia şi ACS „Viitorul” Reghin.
În meciul cu „Armonia” Fălticeni, deşi moldovencele au marcat doar un gol de onoare, jocul a fost la discreţia bârgăuancelor al căror tir a făcut un adevărat prăpăd, prin Suciu (min.3), Ţegle (min.6), apoi prin Peride şi Ţegle, Blaga ridică scorul la 3-0 (min.11), Rus (min.19), înscrie de la 16 metri al 4-lea gol, iar după şapte minute, din nou Ţegle aduce scorul la 5-0 printr-o acţiune personală, urmând golul al 6-lea realizat de Suciu (min.30), după care Rodica Ţegle închide scorul la pauză, prin încă două goluri (min. 36 şi 40). În repriza secundă, Călin Svoboda introduce şi alte fete în joc, prin care bârgăuancele mai înscriu încă cinci goluri, prin: Câmpan (min.43), Ţegle (min.46), care preia o minge de la centrul terenului şi aduce al 10-lea gol, după care ploaia de goluri face o pauză, rezervată golului de onoare al gazdelor (min64), după care, bârgăuancele marchează din nou, prin Răzvanţă (min.67) şi apoi prin Ţegle, care înscrie golul final, dintre „Heniu” Prundu Bârgăului şi „Armonia” Fălticeni, încheiat cu scorul de 13-1.
Fotbalistele de la Heniu Prundu Bârgăului au participat, în zilele de 17 şi 18 august 2013, la campionatul Ligii a I-a de fotbal feminin, desfăşurat între patru echipe, la Fălticeni, unde efectivul nu a fost complet, lipsind 6 jucătoare: Tabita Silaşi, Voichiţa Rus, Alexandra Blaga, Daniela Badiu, Dănuţa Ciurea şi Ionela Vidican, ultima jucătoare fiind transferată de la „Independenţa” Baia Mare.
Echipa de fete de la Heniu Prundu Bârgăului a întâlnit în turneul de la Fălticeni, echipele: „Navobi” Iaşi, din superliga naţională, „Viitorul” Reghin şi „Armonia” Fălticeni din liga a I-a, având o evoluţie bună şi reuşind să termine competiţia pe locul doi după echipa din Iaşi, singura care a învins bârgăuancele cu 3-1, care au terminat la egalitate (0-0) cu „Viitorul” Reghin şi au au câştigat cu 3-1 în faţa fetelor de la Fălticeni, organizatoarele turneului.
Lotul folosit în partida cu „Armonia” Fălticeni a fost următorul: Ana Mateşan, Dana Ţarcă, Adina Rognean, Alexabdra Suciu, Crina Câmpan, Dana Răzvanţă, Georgiana Nistor, Ioana Tisa, Corina Pop, Rodica Ţegle, Crina Palage. Au mai jucat Ioana Bechet, Sonia Koczi.
Dacă la Prundu Bârgăului există o echipă de fotbal feminin, un merit al Asociaţiei Sportive Heniu, spre cinstirea şi aprecierea jucătoarelor, a fost organizat şi “Balul Fotbalistelor”, care s-a desfăşurat pe măsura rezultatelor sportive ale fetelor.
..........................
Cititi editia print

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5