A fugit de poliţişti, cu căruţa, până a murit …calul

Poliţiştii l-au prins miercuri, pe un drum forestier din localitatea Budacu de Sus, pe S.V., din localitate, în timp ce transporta, cu un atelaj hipo, cantitatea de 1,98 mc material lemnos.


          “La solicitarea poliţiştilor acesta nu a oprit atelajul, fiind urmărit aproximativ 3 km de către echipajul de poliţie. Calul a căzut şi a decedat, după ce a fost împins de căruţa încărcată cu lemne până în poarta unui imobil din localitate. Susnumitul a fost sancţionat contravenţional, iar cantitatea de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării”, transmite Inspectoratul de Poliţie Bistriţa-Năsăud.


          De altfel, în perioada 25-26 februarie a.c., poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu jandarmi şi specialişti din cadrul ITRSV Cluj-Napoca, au desfăşurat pe Văile Bârgăului, Someşului şi Budacului o acţiune pe linia controlului circulaţiei şi provenienţei materialului lemnos, precum şi a instalaţiilor de prelucrat lemn rotund în cherestea. Cu această ocazie au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.370 de lei, iar cantitatea de 108,06 mc material lemnos, în valoare totală de 23.860 de lei, a fost confiscată.


          De asemenea,Postului de Poliţie Livezile, împreună cu silvicultori de la Ocolul Silvic Municipal Bistriţa, au efectuat o acţiune, în localitatea Dorolea, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale în domeniul silvic, ocazie cu care au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.000 de lei şi a fost confiscate un metro cub de material lemnos.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5