Gândurile elevei care a luat 10 la Bacalaureat. Ilinca Sava: La aflarea rezultatelor, prima dată m-am gândit la părinții mei și la faptul că am reușit să-i fac mândri!

Bocskai Eliza-Blanka

            Ilinca Elena Sava, eleva Colegiului Național ,,Andrei Mureșanu”, singura care a obținut media 10 la examenul de Bacalaureat din județul Bistrița-Năsăud în acest an, a vorbit despre experiența inedită și efectul asupra dezvoltării ei personale.

            Un aspect inevitabil al acestui proces de maturitate îl constituie, bineînțeles, emoțiile. Ilinca Sava a dezvăluit că emoțiile ei erau mari mai ales înaintea primei probe, dar pe parcurs le-a transformat în unele constructive! ,,Sunt o fire emotivă, dar de cele mai multe ori reușesc să trec peste aceste emoții când vine vorba de o etapă importantă din viața mea. Pot spune că fără încredere în forțele proprii sunt foarte mici șansele să reușești în ceea ce îți propui.” Pregătirea ei a fost una constantă pe parcursul clasei a XII-a. "Nu a fost o pregătire solicitantă, am încercat să am un program bine organizat astfel încât să am timp și de alte activități în afară de învățat. Atunci când te pregătești pentru un examen, cel mai important este să știi să te organizezi astfel încât să-ți ajungă timpul și pentru alte activități. În cazul meu, pe lângă orele alocate studiului, am reușit să-mi fac timp și pentru distracție și relaxare și asta m-a ajutat foarte mult. În primul semestru nu am fost stresată aprope deloc, în schimb, începând  cu al doilea semestru, am simțit presiunea examenelor și stresul s-a accentuat treptat. Ultimele 2 luni au fost cele mai grele pentru că programul îmi era foarte încărcat, numărul orelor de studiu fiind mult mai mare decât în primul semestru, dar în final pot spune că toată această muncă a meritat!”

Ce anume a motivat-o? ,,Fiind vorba de viitorul meu, m-a motivat dorința de a intra la facultatea pe care doresc s-o urmez, deoarece mi se pare esențial să faci cea ce îți place.”

           Subiecte le-a catalogat ca ,,accesibile”, iar despre aflarea rezultatelor a avut următoarele de zis: ,,Aflarea rezultatelor de la examen a fost un moment memorabil și special din viața mea. Prima dată m-am gândit la părinții mei și la faptul că am reușit să-i fac mândri. Familia mea a fost mereu alături de mine; m-au susținut și profesorii de la care am avut multe de învățat, dar și prietenii care m-au încurajat mereu. După părerea mea, munca în echipă este esențială pentru obținerea oricărei performațe. Profesorul îți arată drumul pe care trebuie să-l parcurgi, iar după aceea, depinde de tine dacă ai ambiția necesară să reușești.”

            Așa arată dezvăluirile unei tinere care a văzut în Examenul de Maturitate o șansă să se afirme.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5