În primul semestru,

În primul semestru, Nouă primării şi-au parafat contractul colectiv de muncă

În prima jumătate a anului, la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială au fost înregistrate 60 contracte colective de muncă şi acte adiţionale ale acestora, a declarat directorul executiv Valeria Tămăşoi. Dintre acestea, 19 contracte colective au fost încheiate la nivelul firmelor cu capital privat, cinci au fost semnate în cadrul unităţilor bugetare, iar nouă au fost parafate între primari şi personalul contractual din primării.

Au fost semnate contracte colective de muncă la nivelul ocoalelor silvice Cormaia-Anieş, Bistriţa şi Plaiurile Heniului din Ilva Mică, dar şi la Centrul Judeţean pentru Cultură şi Biblioteca Judeţeană. De asemenea, au fost semnate între părţi acordurile colective privind raporturile de serviciu şi la primăriile Bistriţa, Budeşti, Şintereag, Dumitra, Ilva Mică, Lunca Ilvei, Şanţ, Leşu şi Feldru.

La acestea se adaugă alte 27 de acte adiţionale la contractele colective în vigoare. Potrivit aceleiaşi surse, Compartimentul de dialog social, legislaţie, salarizare, conflicte şi contracte colective de muncă au acordat peste 90 de consultaţii privind negocierile colective şi întocmirea acestor documente. Din fericire, în primele şase luni nu s-a înregistrat niciun conflict de interese conform Legii 168/1999.

În conformitate cu Legea 130/1996, angajatorii care au mai mult de 21 de angajaţi sunt obligaţi să iniţieze anual astfel de negocieri, în lipsa acestui demers, Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială având posibilitatea de a aplica amenzi între 300 şi 600 lei. Pentru primul semestru al anului, instituţia bistriţeană nu a aplicat sancţiuni în acest domeniu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5