Gara Bistriţa Nord, inaugurată oficial în prezenţa premierului Victor Ponta

Primul-ministru Victor Ponta, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, ministrul delegat Doina Pană, oficialităţi judeţene  - staff-ul Consiliului Judeţean şi al Instituţiei Prefectului, primari, parlamentari, angajaţi ai CFR au participat la inaugurarea oficială a Gării Bistriţa Nord, investiţie cofinanţată prin Programul Operaţional Sectorial Transport.

         Evenimentul a debutat cu o slujbă de binecuvântare, oficiată de Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop si Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului, Andrei Andreicuţ. În cuvântul său,  Mitropolitul Andreia precizat că „ne bucurăm de orice realizare”, iar acesta „să fie de folos pentru toţi cei care trec prin Bistriţa”. Mai mult,  acesta a spus că pentru realizarea unor obiective e nevoie „de oameni puternici şi tineri”, care vorbesc mai puţin şi fac multe, cuvinte care s-au constituit într-o „urare” pentru premierul Victor Ponta.

         ***

         „Programul Operaţional Sectorial Transport a fost, din fericire, scos din starea de suspendare în care se afal în 2012, şi s-au realizat multe proiecte, nu doar acesta. Vreau să-i felicit pe cei de la CFR  - care sunt beneficiarii -, pe cei care au participat la construcţie. Sunt foarte bucurus pentru Primăria Bistriţa şi pentru judeţul Bistriţa-Năsăud că aveţi o gară europeană. Vom sprijini toate celelalte proiecte pe care le aveţi în derulare, şi pentru municipiu, şi pentru judeţ, şi, aşa cum spunea Inaltpreasfinţia Sa, dacă facem lucruri care rămân, dacă facem lucruri pentru sănătate, dacă aducem microbuzele şi continuăm pentru şcoli, dacă facem drumuri şi gări, înseamnă că ne facem datoria şi acesta este lucrul cel mai important”, a punctat prim-ministrul Victor Ponta.

***

Lucrările de modernizare ale Gării Bistriţa Nord, cuprinse într-un program mai amplu la nivel naţional, au debutat în martie 2012, valoarea acestora fiind de peste 36,8 milioane lei, din care aproape 70% din fonduri europene şi 30% de la bugetul de stat. În fapt, au fost lucrări complexe de renovare completă, fiind asigurate toate facilităţile, de la modernizarea corpului C (unde sunt toate instalaţiile feroviare), până la modernizarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare (traverse, şine, linia de contact etc.), reabilitarea tuturor instalaţiilor civile sau sistemul informatic pentru călători. Nu în ultimul rând, a fost reabilitată piaţeta publică din faţa gării, a explicat Claudiu Oancea, consultantul proiectului.

***

         În zona Gării Bistriţa, ar urma să fie amenajat şi un centru intermodal de transport, după cum a menţionat primarul Ovidiu Creţu, unde va ajunge transportul de persoane intra, interjudeţean şi internaţional, dar care să asigure legătura şi cu transportul de pe raza municipiului. „Acest proiect, pe care dorim să-l promovăm prin Programul Operaţional Regional, va avea o valoare de circa 5 milioane euro şi va rezolva transportul public din judeţul Bistriţa-Năsăud, în condiţii europene”, le- a explicat edilul Bistriţei oficialilor guvernamentali.

         De cealaltă parte, premierul a menţionat că primarul Creţu va găsi  o uşă deschisă la comisarul Corina Creţu pentru Politici Regionale pentru acest proiect.

***

         În discuţiile avute, preşedintele Moldovan i-a explicat premierului Victor Ponta despre cei 40 ani petrecuţi de tatăl său în Gara Bistriţa, în timp ce primarul Creţu a solicitat ministrului Ioan Rus o „adaptare” a chiriilor pentru spaţiile comerciale din gară, pentru că la tarife de Gara de Nord sunt şanse mici ca ele să fie închiriate de agenţi economici bistriţeni.

 
......................
Citiţi ediţia print !

Comentarii

11/09/14 20:10

De unde acest fals cu anul 2012. Lucrările au început în 2011(împreună cu gara Zalău). Aşa scria pe tabla care era în partea dinspre oraş care, probabil, a fost luată azi de acolo. Asta am văzut chiar luni când am fost la Bistriţa. Ştiu că nu convine că lucrarea a început în 2011 pe vremea ministeriatului d-nei Udrea. De ce nu sunteţi obiectivi şi intraţi în hora necinstită a politicului? Asta au făcut-o şi confraţii de la "Mesagerul". Păcat!

13/09/14 17:54
Vizitator,

Primul boschetar al tarii trebuie sa raspunda la aceste intrebari,...

http://www.titanul.ro/fost-senator-2013-victor-ponta-relatii-sexuale-nef...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5