Gloria Bistriţa – CS Universitatea Craiova 1-3. Adio, promovare

sursa: Biroul de presă Gloria Bistriţa

Un meci care iniţial era aşteptat de aproape toată lumea ca un derby pentru promovare s-a transformat într-un meci de vacanţă, după decizia făcută publică de Comisia de Licenţiere a Federaţiei Române de Fotbal, care nu a acordat Gloriei licenţa pentru Liga I. Meciul a fost unul echilibrat în prima repriză, când atât gazdele cât şi oaspeţii au ratat ocazii periculoase de gol. După revenirea de la cabine, Universitatea a lovit în două rânduri, în doar câteva minute. Ganea şi Varga şi-au adus echipa în avantaj, cu goluri marcate în minutele 51 şi 54. Cu cinci minute înainte de expirarea timpuluiregulamentar, Gloria a redus din diferenţă prin Marius Feher, care a marcat din penalty. Imediat Craiova a replicat, refăcând diferenţa de două goluri. S-a terminat 1-3, iar Gloria se resemnează, după un sezon în care putea mai mult, dar să fim oneşti, putea şi să rateze calificarea în play- off şi să se lupte pentru evitarea retrogradării în Liga a III-a, eşalonîn care va încerca să promoveze echipa a II-a a clubului, campioană în Liga a IV-a.

Echipa de start a Gloriei: Albuţ – Budăcan, D. Matei, Chibulcutean, Ţîrca – O. Bucur, Feher, Nalaţi (C. Roşu 61), Colţa (Ţegle 61) – Brumă (C. Bucur 74), Al. Pop.

Deja şansele noastre s-au diminuat total, şi din punctul de vedere al licenţierii, şi din cel sportiv. A fost un meci cu două stări diferite: Craiova îşi dorea foarte mult să obţină victoria pentru a fi sigură cel puţin în plan sportiv de promovare, apoi Gloria, o echipă descurajată, nemulţumită, fără acea determinare, fără motivele pentru care o partidă trebuie abordată cu maximă concentrare. Parcă a fost mai mult un joc de vacanţă. Şi dacă tot a fost un joc de vacanţă, pe căldură, unii jucători chiar vor primi vacanţă”, a declarat directorul tehinc Remus Vlad.  

          "Trei puncte extraordinar de preţioase, le-am spus jucătorilor că s-ar putea să fie meciul play-off-ului, era foarte important să câştigăm la Bistriţa. Vrem să ne distanţăm şi de Vâlcea. Încă se joacă, avem meci greu cu Tg. Mureş. Nu trebuie să ne culcăm pe o ureche. Eu zic că este o victorie meritată, în prima repriză am avut ocazii şi noi şi ei, a fost o repriză echilibrată, dar în repriza a doua am avut iniţiativa, ne-am creat ocazii, am marcat trei goluri şi asta spune totul. Din păcate, tot timpul trebuiesă ne certăm, să-I trezim pe unii, fiindcă începem meciul destul de moale. Sincer să fiu, Gloria practic n-a mai avut motivaţie, a fost problema cu licenţa, era dejaşi o distanţă între noi şi ei. N-am mai văzut o echipă motivată, spre deosebire de meciul de la Craiova, când am învins foarte greu, am avut noroc cu acea fază fixă. Poate ne-am făcut noi meciul mai uşor prin a doua repriză, în prima parte a fost destul de echilibrat. Băieţii au sărbătorit în vestiar, fiecare joc a avut o încărcătură emoţională extraordinară, care a apăsat pe umerilor, mai fac greşeli din cauza asta, acum s-au eliberat şi sărbătoresc. Suntem împreună şi la bine şi la rău, sperăm să fie doar bine de acum", a spus Gabi Balint, antrenor CS Universitatea Craiova.

Până la finalul sezonului, Gloria mai are de disputant trei partide, dintre care două în deplasare:  în 28 mai cu FC OltSlatina şi în 31 mai cu ASA Tg. Mureş. În ultima etapa a sezonului 2013-2014, Gloria va evolua în faţa propriilor suporteri cu Metalul Reşita, pe 7 iunie.

Cu trei etape înainte de finalul stagiunii, clasamentul din seria a II-a este următorul:

1. ASA Tg.Mureş 31 p

2. CS "U" Craiova 30 p

3. CSM RâmnicuVâlcea 26 p

4. Gloria Bistriţa 31 p

5. MetalulReşiţa 21 p

6. FC OltSlatina 12 p

Matematic, Gloria nu mai poate promova, pentru că diferenţa dintre locul 4 şi locul 2 este de 9 puncte, iar Universitatea are şi avantajul rezultatelor directe. Mai mult, echipa noastră nu a primit licenţa dar poate contesta la TAS decizia.Nimic n-ar avea sens, atâta vreme cât poziţia din clasament nu o ajută.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5