Fotbal. Liga I, etapa a 13-a

Gloria Bistriţa – Steaua Bucureşti 1-0 (1-0)

„După atâta frig şi ceaţă, iar apare soarele”

Duminică, 31 octombrie, la finalul partidei, în Parcul Municipal am văzut bistriţeni fericiţi. Am văzut zâmbete pe feţele lor, de parcă am fi scăpaţi de această „râie” numită criza mondială. Cred că este singurul loc unde uităm de toate şi ne conectăm doar la echipa noastră preferată. Am asistat la un joc al Gloriei, cum demult nu am mai văzut. O altă echipă, cu un joc în viteză, pase precise, muncitoare, măcinând pur şi simplu defensiva stelistă prin jocul foarte bun al fraţilor Moraes mai mereu spaima portarilor.

Încă din primele minute mezinul Moraes îşi încearcă şutul spre poartă după o pătrundere în viteza-i caracteristică brazilienilor. Un minut mai târziu, argintul viu al Gloriei – Ciprian Petre – unul dintre cei mai buni jucători, după o cursă pe aripa stângă intră în careul de 16 m şi este deposedat neregulamentar de către Bonfim, centralul partidei indicând punctul cu var. Execută Moraes jr. în stânga lui Tătăruşanu deschizând scorul. În acel moment cei aproximativ cei aproximativ 8000 de suporteri veniţi la această partidă au sărit în aer de bucurie. În min. 15, spectacol brazilian cu artişti de origini, Moraes jr. driblează trei stelişti găsind o portiţă pentru fratele său Bruno printre fundaşi, dar acesta este deposedat de balon în ultimul moment. În continuare, asediu la poarta lui Tătăruşanu, când Mureşan şutează de la 25 m la firul ierbii dar reţine fostul goalkeper bistriţean. Patru minute mai târziu, Moraes jr. întoarce trei jucători precum în curtea şcolii, dar trimite peste bara transversală. Min. 29, din nou cei doi fraţi fac legea în careul oaspeţilor creând panică. Min. 45, Szekely expediază o torpilă din voleu, dar reţine Albuţ. Min. 56 – Achim îl deschide pe Ciprian Petre pe partea stângă, iar acesta singur trimite pe lângă poartă. Patru minute mai târziu, Velcovici execută o lovitură de la 25 m peste transversală. Un minut mai târziu, Moraes jr. se joacă cu apărarea stelistă, dar este deposedat în ultimul moment. Min. 70, Kapetanos, după o cursă pe partea dreaptă, scapă singur spre poartă dar şutează în plasa laterală.

Finalul partidei, tot bistriţenii sunt la cârma jocului prin Moraes jr., min. 89 face droghi apărarea stelistă alături de Predescu. Ultimele faze aparţin aceluiaşi jucător, care scapă singur cu portarul, dar de fiecare dată Tătăruşanu salvează echipa de la o mare ruşine.

Nimeni nu se supăra dacă echipa noastră conducea în final cu 4 sau 5-1, raportat la ocaziile uriaşe de gol. Aşadar, am asistat la una dintre cele mai frumoase partide pe teren propriu, la o victorie pe deplin muncită contra extratereştrilor lui Becali.

GLORIA: Albuţ, Ciprian Petre (min.82 Predescu), Velcovici, Mureşan, Moraes Bruno (min.74 Băjenaru), Moraes jr., Achim, Mărginean, Frăsinescu, Keita (min.83 Nalaţi)şi Szukala.

Antrenor: Nicolae Manea

STEAUA: Tătăruşanu, Brandan, Szekely, Nicoliţă (min.58 Matei), Bilasco (min.64 Kapetanos), Ricardo, Galamaz, Alves, Marinescu (min.46 Apostol), Stancu şi Bonfim.

Antrenor: Marius Lăcătuş.

Arbitri: Dumitru Rober (Braşov), ajutat la cele două linii de Vidan Adrian şi Ghinguleac Adrian (Bucureşti).

Observatori: Mircea Mihail (Bucureşti) şi Grigorescu Nicolae (Timişoara).

În etapa viitoare - sâmbătă, 6 noiembrie, Gloria se va deplasa la vecinii noştri Gaz Metan din Mediaş.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5