FOTBAL. LIGA I, PRIMA ETAPĂ A RETURULUI

Am scăpat victoria printre degete

Gloria Bistriţa vs. Poli Timişoara 3-3

După victoria din Bănie, în faţa Universităţii Craiova, când nimeni nu se aştepta la victoria noastră, aflându-se şi ei în zona nisipurilor mişcătoare, iată că băieţii lui Nae Manea s-au întrecut pe sine în partida de sâmbătă în compania bănăţenilor de pe Bega, la un pas de primul loc. Pe o ploaie mocănească cei aproximativ 1000 de suporteri ai Gloriei au gustat din plin un spectacol fotbalistic cum rar le-a fost dat să vadă. O primă repriză aparţinând oaspeţilor, iar cea secundă bistriţenilor, fiind la un pas de victorie spre finalul partidei. În primele minute de joc, gazdele au asediat poarta apărată foarte biune de Pantelmon (min. 6) – o acţiune caracteristică braziliană a lui Moraes Bruno, acesta trimite o torpilă de la aproximativ 35 m, balonul muşcând bara transversală. Cinci minute mai târziu, acelaşi jucător marchează, dar dintr-o poziţie de offsaid. Min. 19 – Poli deschide scorul, în urma golului marcat de Luchin cu capul din centrarea lui Cisovschi. Min. 30 – din nou Luchin se află la un pas de golul doi, iar în faza următoare Ciprian Petre are şansa de a egala situaţia la şutul trimis pe lângă bară. Spre finalul primei părţi acelaşi jucător ratează reluând balonul cu capul, balon respins cu greu de Pantelimon în bară. Min. 50 – lovitură liberă de la 18 m executată de Tameş, Albuţ scapă balonul în faţă, iar din apropiere Zicu trimite cu latul în plasă: 0-2.

În repriza secundă, parcă intră o nouă echipă a Gloriei în teren, probabil muştruluiţi bine de Nae Manea în vestiar. Min. 54 – jucătorii noştri reduc din handicap prin Velcovici din pasa lui Ciprian Petre: 2-1. Din acel moment, ajutaţi de suporteri, echipa noastră atacă în valuri poarta bănăţeană pentru a stabili egalitatea. Min. 65, intră în teren arma secretă – Keita în locul lui Predescu. Două minute mai târziu, când se juca totul sau nimic, bănăţenii mai înscriu o dată prin Axente, care trimite în vinclul barelor: 1-3. Min. 72 – în rol intră Keita, care marchează din pasa lui Coroian: 3-2. Cinci minute mai târziu – Băjenaru este foarte aproape de egalare, şutând puternic peste bară. În continuare jucătorii noştri domină jumătatea adversă de teren creându-şi faze de a marca prin Moraes Bruno, care trimite cu capul aproape de buturile lui Pantelimon. Min. 85 – Burcă vede cartonaşul roşu după al doilea galben la faultul asupra brazilianului Moraes Bruno. Din acel moment echipa noastră se dezlănţuie, iar în min. 90 Keita marchează golul egalizator, trimiţând cu latul în colţul lung, parcă ar fi fost pus cu mâna, şi al doilea al său din această partidă: 3-3. În prelungiri defensiva oaspete este făcută KO, iar Bruno Moraes este la un pas de victorie, victorie care trebuia să fie de partea noastră.

Aşadar, am asistat cu toţii la un joc nebun, nebun, nebun, cum rar se poate vedea pe terenurile de fotbal din Liga I, cu o echipă a Gloriei plină de fantezie, mai ales în repriza secundă, demonstrând că fotbalul se joacă până în ultimele secunde.

De menţionat că jucătorul de buzunar al Gloriei – Moraes jr. – nu a putut juca, el fiind accidentat.

GLORIA: Albuţ (cpt.), Petre Ciprian, Năstase (min. 73 Tudose), Velcovici, Mureşan, Moraes B., Achim, Mărginean (min. 54 Coroian), Predescu (min.65 Keita), Szukala şi Băjenaru.

Antrenor: Nicolae Manea.

POLI: Pantelimon, Luchin, Alexa, Sepsi, Tameş, Nikolici (min.46 Axente), Helder (min. 73 Pătraş), Goga (min. 61 Bourceanu), Burcă, Zicu şi Cisovsky.

Antrenor: Cosmin Contra.

Cartonaşe galbene: Nicolici, Burcă, Năstase, Helder, Pantelimon, Dan Alexa.

Cartonaş roşu: Burcă.

Arbitrii partidei: Kovacs Istvan (Carei) – centru, ajutat la cele două linii de Oniţa Aurel (Constanţa) şi Ghinguleac Adrian (Bucureşti).

Observatori: Nedelescu Gheorghe (Craiova) şi Ştefan Constantin (Bucureşti).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5