Fotbal. Liga I, etapa a 33-a

GLORIA BISTRIŢA – POLI IAŞI 5-0

Recital de goluri

Ultima apariţie în faţa propriilor suporteri s-a lăsat cu un recital de goluri. Duminică, 16 mai, de la ora 16, 1500 de suporteri au uitat de vremea rea şi au dorit să fie aproape de vampirii noştri, creând în tribune un adevărat spectacol.

Dacă la finalul turului eram penultimii în clasament, cu foarte puţine puncte şi şanse minime să ne menţinem pe prima scenă fotbalistică a ţării, nici chiar cel mai împătimit suporter al Gloriei nu credea într-o asemenea revenire, ba mai mult fiind foarte aproape de a juca în UEFA League. Singurul om care credea în şansele Gloriei de a scăpa de povara retrogradării a fost primul om din conducerea clubului Gloria, Jean Pădureanu.

A crezut până în ultima clipă că aceşti minunaţi băieţi îşi vor reveni, jucând un fotbal de calitate atât pe terenurile echipelor mari, cât şi pe cel propriu. În partida cu Poli Iaşi, vampirii au uitat de toate grijile, prestând un joc dezinvolt, cu foarte multe combinaţii de pase şi cu numeroase ocazii de poartă. Nimeni nu se supăra dacă scorul, la finalul partidei, arăta 7 sau 8-0. Am văzut un Andrei Mureşan cum nu l-am văzut niciodată, marcând de două ori. Latovlevici - pistonul echipei, omul cu două inimi, cel care a şi expediat două şuturi periculoase pentru buturile lui Brăneţ. Moraeş, ca de fiecare dată, şi-a trecut numele pe tabela de marcaj. Bineînţeles că nu putem uita de Albuţ Călin, din nou în mare formă, salvând echipa de la două goluri ca şi făcute.

Primul gol cade destul de repede, mai precis în min. 4, când brazilianul nostru, Moraeş, înscrie cu capul din centrarea lui Băjenaru: 1-0. Şase minute mai târziu, Bersniak execută o lovitură liberă de la 20 m la firul ierbii, dar reţine Albuţ. Două minute mai târziu, intră în rol Mureşan, care înscrie cu un şut la 20 de metri, fiind şi primul gol din această ediţie de campionat. Un minut mai târziu, Albuţ se întrebuinţează serios la torpila expediată de Vali Badea. Min. 20 – Moraeş, singur cu portarul, acesta respinge în corner. Opt minute mai târziu, Băjenaru trece pe lângă gol. Min. 38, din nou Albuţ faţă în faţă cu Vali Badea, acesta blochează la timp. Min. 40 – Coroian ridică ştacheta la 3-0 în urma unei lovituri libere directe executată magistral de la 20 m lângă bară. Au urmat cinci minute de pase consecutive, încât oaspeţii au uitat cu ce scop au venit la Bistriţa, fiind neputincioşi în faţa vampirilor, muşcând din sângele ieşenilor pentru ultima dată pe prima scenă fotbalistică a acestora. Min. 66 – Latovlevici şutează puternic de la 25 m, balonul muşcând din transversală. Min. 70 – corner executat de neobositul Hora, unul dintre cei mai buni din retur, iar din 6 m – Mureşan înscrie cu latul: 4-0. Şase minute mai târziu, noul intrat, Mandea, şutează milimetric pe lângă bară de la 25 m. Min. 85 – Albuţ ne salvează de la gol, când Ciucă, neatent, trimite balonul în spate, profită Badea, care se îndreaptă singur cu Albuţ, dar acesta scoate miraculos un gol ca şi făcut. Min. 91 – din nou Albuţ se remarcă la şutul lui Adi Ilie. Min. 92 – Băjenaru este faultat în suprafaţa de pedeapsă, arbitrul partidei indicând punctul cu var. Execută acelaşi jucător, închizând tabela la 5-0.

Aşadar, vampirii albaştri şi-au luat rămas bun de la bistriţeni cum nu se putea mai bine, cu un spectacol fotbalistic şi goluri care mai de care mai frumoase.

Ultima partidă a băieţilor noştri din această ediţie de campionat se va desfăşura sub Podul Grant în compania rapidiştilor, joc ce se va disputa în etapa a 34-a, din 22.05. a.c.

Cu această ocazie, noi le transmitem mult succes.

GLORIA: Albuţ, Petre Ciprian (min.65 Ze Rui), Ciucă, Năstase, Mureşan, Coroian (min.57 Săceanu), Moraeş, Latovlevici, Homei, Hora (min.73 Mandea) şi Băjenaru. Antrenor – Marius Şumudică.

POLI IAŞI: Brăneţ, Buta, Bersnjak (min.56 Bâlbă), Păun, Munteanu, Mihajlov, Ilie, Bujor (min.50 Tâncu), Negru, Badea şi Străuţ (min.50 Buhuşi). Antrenor – Dumitru Dumitriu.

Avertismente: Ciucă şi Păun.

Au arbitrat foarte bine Haţegan Ovidiu (Arad), ajutat la cele două linii de Szekely Iulian (Cluj-Napoca) şi Florescu Costin (Satu Mare). Arbitru de rezervă – Monea Dan (Cluj-Napoca). Observatori – George Ionescu (Bucureşti) şi Cornel Cacoveanu (Tg. Mureş).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5