Liga I, etapa a 20-a: Gloria Bistriţa - Astra Ploieşti 3-1 (1-0)

Albuţ imbatabil şi dubla lui Moraeş au făcut legea

După egalul din prima etapă a returului, în faţa propriilor suporteri, cu Poli Timişoara, şi Victoria în deplasarea de la Alba Iulia, iată că un alt pas important, cel cu Astra, propulsează echipa noastră pe locul doisprezece, scăpând pe moment de zona nisipurilor mişcătoare. Am jucat împotriva unei echipe foarte bine puse la punct, fiind un adversar puternic pentru toate pretendentele la titlu. Am asistat la o partidă interzisă cardiacilor, spre sfârşitul jocului, atunci când oaspeţii egalează iar portarul nostrum, Albuţ, îngerul păzitor, salvează echipa de la trei goluri ca şi făcute. Prima fază notabilă s-a petrecut în minutul 6, când Băjenaru driblează doi jucători, centrează în gura porţii, iar Moraeş ratează întâlnirea cu balonul aflat singur cu portarul din 6 m. Patru minute mai târziu, portarul oaspeţilor, Miron, are o intervenţie spectaculoasă la lovitura de cap trimisă de Coroian din centrarea lui Ciprian Petre. Min. 26, oaspeţii ripostează prin jucătorul Takayuki, care expediază un balon din 8 m cu capul, dar portarul Albuţ reţine. Mare ocazie de gol pentru ploieşteni. Patru minute mai târziu, noua achiziţie, Moraeş, îşi demonstrează adevărata valoare printr-o execuţie de mare maestro cu un şut puternic de la 30 m, aproape de vinclul porţii, deschizând scorul: 1-0, un adevărat eurogol. În acel moment, suporterii Gloriei sar în aer de bucurie la unul dintre cele mai frumoase goluri marcate în această ediţie de campionat. Şapte minute mai târziu, Ciprian Petre, şi el în mare formă, driblează pe banda lui, după care şutează puternic aproape de stâlpul porţii lui Miron. Min. 41, Strătilă, nemarcat în 8 m, trimite cu capul, dar Albuţ din nou reţine. După reluare, acelaşi Moraeş, foarte aproape de gol, din pasa lui Coroian. Min. 55, poarta noastră este asediată minute în şir de atacurile în valuri ale ploieştenilor, dar ca de fiecare dată Albuţ, cel mai bun din teren, închide bine poarta, nelăsând breşe oaspeţilor. Cea mai mare ocazie aparţine lui Liviu Ganea, cu un şut năpraznic, dar Albuţ scoate de sub bară în corner.

De ce ne-a fost frică nu am scăpat. Jose Rui pierde balonul în duel cu Strătilă, acesta centrează lui Diego Silva, care marchează cu capul egalând situaţia: 1-1. Min. 70, Coroian expediază un balon cu capul aproape de buturile lui Miron. Un minut mai târziu, Mihalache şutează puternic, dar reţine Albuţ în doi timpi. Contrar cursului jocului, în min. 73 Mihalache marchează în propria poartă forţat de Keita, aflat în apropierea lui, centrare venită din partea lui Homei: 2-1. Un minut mai târziu, argintul viu al ploieştenilor, Diego Silva scapă singur cu Albuţ, acesta blochează balonul pe care scria gol. Min. 77, crainicul stadionului “ia foc”, când a anunţat cel de-al treilea gol al Gloriei şi al doilea marcat de Moraeş în această partidă din pasa lui Latovlevici, acesta înscrie cu capul: 3-1.

Spre finalul jocului, minute grele pentru defensive noastră, dar Albuţ, un afevărat înger păzitor, respinge un balon din bocancul lui Liviu Ganea, aflat singur în 4 m lateral, fiind şi ultimul asalt la poarta bravului nostru portar, din ce în ce în mai mare formă.

Aşadar, o partidă disputată până în ultimele secunde, cu o echipă care greu îşi vinde pielea, agăţându-se pentru fiecare balon, atacând în valuri pe două linii cu câte patru sau cinci jucători, punând presiune defensivei noastre, dovadă că au şi apărut greşelile, greşeli bine rezolvate de Albuţ care a făcut adevărate minuni. Această victorie a fost dedicată antrenorului Marius Şumudică, care pe 4 martie a împlinit frumoasa vârstă de 39 de ani. Cu acest prilej redacţia cotidianului “Răsunetul” transmite multă, multă sănătate şi fericire şi să să ne propulseze cât mai mult în clasament.

P.S. De remarcat foarte buna organizare la această partidă, încât suprafaţa de joc a fost impecabilă, fiind totodată cel mai bun teren din ţară, din spusele directorului FRF, Ionuţ Lupescu, în urmă cu câteva zile.

GLORIA BISTRIŢA: Albuţ, Ciprian Petre (min. 58 Hora), Ciucă, Năstase (min.75 Frăsinescu), Mureşan, Coroian, Moraeş, Jose Rui (min. 65 Keita), Latovlevici, Homei şi Băjenaru. Reserve: Botoşer, Velcovici, Săceanu şi Mandea. Antrenor principal – Marius Şumudică, antrenori secunzi – Cristian Coroian şi Bebe Bărbulescu, antrenor cu portarii – Aurel Nalaţi, dr. Radu Caizer, dir. Ethnic – Remus Vlad.

FC ASTRA PLOIEŞTI: Miron, Mihalache, Rohat, Mendez, Kruchowsky (min.46 Sandu Valentin), Strătilă, Takayuki, Gheorghe (min.81 Gussev), Silva, Ganea Liviu şi Stan Alexandru (min. 56 Paulinho). Antrenor principal – Nicolo Napoli, antrenori secunzi – Marius Pârciu şi Enrico Bussolin, medic – Ovidiu Chiriac.

Au arbitrate foarte bine: la centru – Haţegan Ovidiu – Arad, ajutat la cele două linii de Szabo Gero (Cluj-Napoca) şi Ungureanu Florin (Bucureşti). Rezervă: Prodan Mihai (Cluj-Napoca). Observatori: Octavian Ştreng şi Gheorghe Nedelescu.

Cartonaşe galbene: Năstase, Petre, Coroian şi V. Sandu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5