Fură bătuţi de ardeleni

GLORIA BISTRIŢA – UNIVERSITATEA CRAIOVA 2-1 (1-1)

După victoria clară de la Vaslui din etapa trecută, iată că de data aceasta am primit vizita oltenilor de la Universitatea Craiova. Ambele echipe, aflate în zona nisipurilor mişcătoare, au încercat pe cât posibil un joc la mijlocul terenului, şi din când în când pe contraatac, cum au fost cazurile fraţilor Costea şi lui Moraeş, argintul viu şi omul nostru de aur. Maniera de arbitraj a brigăzii condusă la centru de Crăciunescu mă face să cred că aceştia au venit la Bistriţa cu scopul bine pus la punct de către cei din conducerea olteană pentru a ne stopa acasă cu una dintre pretendentele la retrogradare.

Amintesc un fault sesizat de tuşier în prima repriză la un jucător de-al nostru, dar olteanul Crăciunescu a spus că a fost la minge, după care a căzut şi golul marcat din offsaid şi bineînţeles cartonaşele galbene arătate cu prea multă uşurinţă bistriţenilor. Colac peste pupăză, spre finalul jocului, atunci când toţi credeam că uşor, uşor, centralul îşi revine, ne aruncă bomba, adică eliminarea celui mai bun om al Gloriei, portarul Albuţ, după un galben arătat în prima repriză. În min. 85 acesta schimbă mingea de joc, nefiind pe placul centralului şi-i arată al doilea galben şi implicit pe cel roşu. În locul său intră neobositul Hora, care se achită cu brio până la finalul jocului. Cât despre partidă, a fost una destul de echilibrată de ambele părţi, cu situaţii bune de gol, dar au câştigat cei care şi-au dorit mai mult victoria, deşi ambele echipe sunt într-o situaţie neplăcută în clasament. Chiar în debutul partidei, oaspeţii deschid scorul dintr-o poziţie clară de offsaid, autorul golului – Florin Costea, care trimite cu latul în plasa lui Albuţ: 1-0. Min. 6 – Coroian combină cu Moraeş, acesta singur în gura porţii este deposedat în ultimul moment. Trei minute mai târziu – Coroian este faultat pe linia de 16 m, dar centralul face neobservată această infracţiune. Min. 13 – Moraeş încearcă tirul cu un şut năprasnic la firul ierbii, dar reţine Lung jr. Patru minute mai târziu, Jose Rui centrează în faţa porţii pe 8 m, dar Moraeş ratează întâlnirea cu balonul într-o situaţie de gol. Min. 25 – Ciucă urcă în atac şi trimite cu capul foarte periculos din lovitura liberă executată de Hora. Min. 31 – oaspeţii au posibilitatea de a marca prin fraţii Costea, aflaţi singuri cu portarul Albuţ, dar acesta salvează echipa dintr-o situaţie foarte bună a oltenilor. Un minut mai târziu – neglijenţă mare a lui Găman, care îl faultează pe Moraeş în suprafaţa de pedeapsă, iar centralul Crăciunescu indică punctul cu var. Execută acelaşi Moraeş egalând situaţia la unu. Min. 39 – acelaşi jucător îl deschide pe Băjenaru, iar acesta şutează puternic la firul ierbii, balonul fiind reţinut de Lung jr. Min. 62 – Ciprian Petre trimite o torpilă din colţul lui 16 m lateral aproape de vinclul barelor. Profitând de jocul imprecis al oltenilor, Gloria asediază poarta lui Lung cu şuturi din afara careului, Băjenaru încercând încă o dată de la 30 m, foarte aproape pe lângă buturile oltenilor. Min. 69 – încurajaţi frenetic de cei aproape 6000 de spectatori, Gloria marchează din nou prin Hora, acesta trimiţând cu latul din pasa lui Ciprian Petre: 2-1.

Finalul partidei a fost unul interzis cardiacilor, întrucât aveam doi adversari pe teren şi din aceeaşi zonă: Crăciunescu şi Craiova, dar bravii băieţi ai noştri au demonstrat încă o dată că trebuie să jucăm chiar şi cu şase minute în plus, cum a spus stăpânul oltean la această partidă, că de, poate-poate iese ceva de la Bănie.

GLORIA: Albuţ, Ciucă, Mureşan, Coroianu (cpt.) (min.36 Keita), Moraeş, Jose Rui (min. 61 Petre Ciprian), Latovlevici, Frăsinescu, Homei, Hora şi Băjenaru (min.82 Matei).

Rezerve: Botoşer Ciprian, Năstase, Săceanu şi Mandea.

Antrenor principal: Marius Şumudică, antrenori secunzi: Coroian şi Bărbulescu. Antrenor cu portarii: Aurel Nalaţi. Medicul echipei: dr. Radu Caizer.

UNIVERSITATEA: Lung jr., Iliev, Dilevski (min.68 Bărboianu), Găman, Bădoi, Dina (min. 62 Trică), Prepeliţă (cpt.), Costea M, Costea F., Balace şi Barbu (min.72 Gângioveanu).

Rezerve: Merlier, Busu, Popescu şi Piţurcă.

Antrenor principal: Mark Wotte, antrenori secunzi: Gerard Van Ruttenburg şi Corneliu Papură. Antrenor cu portarii: Rene Ponk. Medic: Claudiu Stămătescu.

Brigada de arbitri A – Crăciunescu Teodor (Râmnicu Vâlcea); A1 – Mudura Dorin (Oradea) şi A2 – Radu Iulian George (Bucureşti). R – Rusandu Lucian (Sfântu Gheorghe).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5