Goblenul ca şi hobby, pentru familia Petrică şi Florica Tocală

Pentru familia Petrică şi Florica Tocală din Năsăud, str. Miron Cristea, bl.5ABC, sc. A, ap. 4, arta de a coase în chilim şi goblenuri nu mai este un secret, harnică, ambiţioasa familie năsăudeană făcând un hobby din această nobilă şi frumoasă îndeletnicire, realizând minunate tablouri cusute în stilul goblen, din măiestrele lor mâini ieşind adevărate „opere de artă”.
După căsătorie, în 1974, dl. Petrică a cusut în chilim în 1975, iar primul goblen l-a realizat în 1990, provocând soţia, în anul 2000, să coase şi ea primul tablou-goblen.
„Tablourile cu goblenurile noastre sunt copiii noştri, pentru care am trăit şi trăim şi ne încântă viaţa”, a precizat dl. Petrică Tocală.
Au avut expoziţii la Poiana Zânelor, Castel Dracula, Piaţa Decebal Bistriţa şi Sighişoara.
Au participat la Bursa Meşteşugurilor de la Beclean, în 2011, din partea Primăriei Năsăud, unde au obţinut Premiul Special, activitatea fiind organizată de AJOFM BN.
Prin „muzeul” pe care îl deţin de goblenuri, familia Tocală este un simbol şi o confirmare că „Omul sfinţeşte locul”, ei putând fi contactaţi la nr. de telefon 0749.889404.
Felicitări familiei pentru arta cusutului artistic şi a uniformităţii în a realiza frumoase şi valoroase tablouri”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5