GREII FOTBALULUI BISTRIȚEAN AU DEPĂNAT AMINTIRI DAR AU FĂCUT ȘI PLANURI DE VIITOR

Complexul ”President” a găzduit în această seară, cu începere de la ora 18.00, un eveniment inedit în care s-a dorit un remember a ceea ce a fost și a reprezentat Jean Pădureanu și ceea ce a însemnat pentru fotbalul național echipa Gloria Bistrița.

La evenimentul organizat de doctorul Mircea Gelu Buta, Dorin Stoian și Romeo Grecu au fost prezente mai multe generații de fotbaliști dar și alte personalități apropiate de cel care a fost Jean Pădureanu și, care, joi, 22 martie, ar fi trebuit să împlinească 82 de ani.

Nu au lipsit de la apel președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, dar nici  primarul Ovidiu Teodor Crețu.

  

Unul din cei mai mari susținători ai fostei Gloria Bistrița, acum ex-directorul Comelf SA, Dorin Stoian, bun prieten al lui Nea Jean, a dezvăluit faptul că un asemenea gen de eveniment ar fi vrut să fie organizat încă pe vremea când trăia Pădureanu, doar că a ”intervenit nenorocirea cu încarcerarea”. Stoian a mai precizat că nu este vorba, neapărat, de o comemorare, ci și de o evaluarea a forțelor și posibilităților pentru renașterea fotbalului bistrițean.

Așa cum era de așteptat, dr. Mircea Gelu Buta, un alt mare prieten a lui Pădureanu a prezentat un scurt istoric al fotbalului din Bistrița dar și un ”remember” aproape literar al omului Jean Pădureanu.

 

       

În cuvântul său, președintele Radu Moldovan, a precizat că îşi doreşte foarte mult ca ACS Dumitra să promoveze şi să joace în liga a III-a, dar a făcut şi câteva menţiuni despre finanţarea viitoarei echipe: „ Dacă la handbal discutăm despre surse de finanţare care includ Consiliul Judeţean şi prietenii, că despre asta e vorba, la fotbal trebuie să fie taman invers: prietenii şi Consiliul Judeţean, însă vă spun clar că mă voi implica şi aici pentru a ajuta atât cât se poate şi cât e legal ca această echipă să joace în liga a III-a”, povesteşte Radu Moldovan.

Potrivit celor spuse de Radu Moldovan, la această oră, din finanţări publice dar şi cu ajutorul unei consistente cote de bani din surse private, judeţul Bistriţa-Năsăud poate susţine un club de fotbal cu un centru pentru copii şi juniori care să activeze în liga a II-a.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5