Radu Moldovan despre finanţările din sport: Eu cred că dacă nu furi, Dumnezeu îţi poartă de grijă, iar eu nu fur!

Preşedintele Radu Moldovan a vorbit într-un interviu şi despre cum a reuşit să finanţeze handbalul feminin şi cum vede viitorul fotbalului bistriţean.

Moldovan spune că nu a cerut soluţii miraculoase de la juriştii şi economiştii din Consiliul Judeţean: „ Le-am spus să vină cu propuneri viabile, să meargă pe la tot felul de cluburi pentru a înţelege cum se finanţează aceste structuri sportive. Aşa s-a născut ideea acestui club sportiv public şi, unde, cheltuielile se fac aceleeaşi legi care vizează banul public iar instituţiile statului, inclusiv Curtea de Conturi, pot verifica modul cum sunt cheltuite fondurile publice”, explică Radu Moldovan.

„După ce colegii mei mi-au spus că înfiinţarea clubului este varianta legală, am luat decizia să facem acest lucru. Eu nu sunt fricos! De ce trebuie să ai curaj pentru a lucra respectând legea? Eu cred că dacă nu furi, Dumnezeu îţi poartă de grijă, iar eu nu fur, în schimb îmi asum orice fel de responsabilitate, iar în cazul clubului de handbal, iată, am avut dreptate şi am reuşit să facem performanţă, să readucem bistriţenii în Sala Polivalantă, să reînviem handabalul feminin ca sport de masă”, mai spune Moldovan.

Despre fotbal şi alte poveŞtiri

În ceea ce priveşte fotbalul bistriean, Radu Moldovan a precizat că îşi doreşte foarte mult ca ACS Dumitra să promoveze şi să joace în liga a III-a, dar a făcut şi câteva menţiuni despre finanţarea viitoarei echipe: „ Dacă la handbal discutăm despre surse de finanţare care includ Consiliul Judeţean şi prietenii, că despre asta e vorba, la fotbal trebuie să fie taman invers: prietenii şi Consiliul Judeţean, însă vă spun clar că mă voi implica şi aici pentru a ajuta atât cât se poate şi cât e legal ca această echipă să joace în liga a III-a”, povesteşte Radu Moldovan.

Potrivit celor spuse de Radu Moldovan, la această oră, din finanţări publice dar şi cu ajutorul unei consistente cote de bani din surse private, judeţul Bistriţa-Năsăud poate susţine un club de fotbal cu un centru pentru copii şi juniori care să activeze în liga a II-a.

„ Din păcate, iarăşi o spun, iarăşi se vor supăra colegii din primăria Bistriţa, dar văd că nu au găsit soluţii pentru a rezolva problema stadionului, arenă care a ajuns într-un avansat stadiu de degradare şi eu cred că se va distruge. Primăria foloseşte bani publici, nu e nici SRL, nici SA, aşa că trebuia să găsească o variantă pentru această problemă. Este alegerea lor! Eu nu am nici măcăr o singură pârghie, că dacă ar exista, m-aş ocupa şi de stadion”, spune preşedintele Moldovan.

Liga a IV-a şi ale ei orgolii

„ Am citit cu regret în presă că trei echipe din liga a IV-a şi-au anunţat retragerea din campionat, invocând probleme financiare, dar eu cred că e vorba de orgolii, pentru că sunt sigur că nu avem în Bistriţa-Năsăud vreo primărie care să nu poată susţine o echipă de fotbal în liga a IV-a sau a V-a”, a subliniat şeful administraţiei judeţene.

Radu Moldovan a mai apreciat că primarii greşesc desfiinţând  echipele de fotbal.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5