Handbalul năsăudean – Rediviva!

Anii 1970-80 erau nişte ani de vârf ai handbalului năsăudean. Pe atunci, liceele năsăudene aveau echipe de handbal care reprezentau oraşul la campionatele zonale şi naţionale. Din dorinţa de a reintroduce în circuitul sportiv această ramură foarte îndrăgită şi apreciată de năsăudeni, finanţistul Cornel Magdea, şeful Biroului IT din Primăria oraşului Năsăud, şi antrenorul secţiei de handbal al Clubului Sportiv „Cătanele Negre” Năsăud vrea să readucă pe culmile gloriei handbalul năsăudean.
Cornel Magdea ne mărturisşete cu entuziasm despre anii când activa, mai întâi la echipa liceului, apoi la „Chimia” Năsăud, pentru ca în anii 84-85 să fie extremă stânga la Dinamo Bucureşti, când o accidentare l-a făcut să renunţe la handbal, dar nu şi la iubirea pentru el.
De aceea s-a implicat în revigorarea handbalului năsăudean încă de anul trecut, formând echipe de juniori II şi III – băieţi şi fete, cu care a câştigat aprecierea unor echipe de tradiţie din handbalul transilvănean, precum Tg. Mureş, U. Cluj, HCM Baia Mare, Pottaisa Turda. Cornel Magdea este membru în Asociaţia Judeţeană de Handbal, având o colaborare fructuoasă cu LPS Bistriţa, prilej cu care mulţumeşte directorului Silvian Vlad pentru colaborare, dar şi cu firme de transport din Năsăud care le-au fost aproape în toate deplasările de până acum.
Sâmbătă 24.01.2015, de la ora 10.30, în sala de sport a Colegiului Economic Năsăud se va desfăşura turneul judeţean de handbal pentru juniori fete şi băieţi, la care vor participa zece echipe de handbal din judeţul Bistriţa-Năsăud: Bistriţa, Salva, Telciu, Sângeorz Băi, Rodna, Lechinţa, Prundu Bârgăului, Şieu şi Năsăud cu două echipe. Deschiderea o va face echipa de dans modern de la Clubul Elevilor Năsăud, condusă de Lucreţia Morar.
Cornel Magdea mulţumeşte conducerii Colegiului Economic Năsăud pentru că a pus la dispoziţie sala de sport pe care o administrează.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5