Horaţiu Adrian Marţian, băiatul de nota 10 al județului. Rezultatele bune nu cad din cer

Horaţiu Adrian Marţian a demonstrat, încă o dată, că performanţa poate veni şi dintr-o şcoală din mediul rural, nu doar din şcolile de elită ce concurează tot timpul la anumite topuri.
Elev al şcolii Gimnaziale Nimigea de Jos, Horaţiu Adrian Marţian este singurul absolvent din judeţ care a obţinut media 10 la Evaluare Naţională. Pentru cârcotaşi, reamintim faptul că Adrian şi-a reconfirmat rezultatul de la simulare, unde a obţinut 9,68. Cum lucrările nu s-au corectat în judeţul nostru, nu putem avea îndoieli în privinţa corectitudinii rezultatului.
Despre rezultatele lui Horaţiu ne-a vorbit prof. Anamaria Purcea, diriginta lui: „Este un copil deosebit care a avut orizonturi clare încă din cls. a V-a, dorind să devină medic chirurg. În acest sens, s-a înscris de la la Liceul „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca, profilul Ştiinţele naturii, susţinând deja proba de engleză, iar mai apoi doreşte să se îndrepte spre Medicină”.
Adrian provine dintr-o familie de intelectuali, mama fiind medicul de familie din comună, iar tatăl medic veterinar. De-a lungul timpului a dovedit că este un copil inteligent, adunând în palmaresul său rezultate deosebite la olimpiadele de română, matematică, biologie, ultimul rezultat fiind premiul special la Olimpiada Naţională de limba română.
„Profilul de învingător al băiatului de nota 10 al judeţului este seriozitate, perseverenţă, hotărâre, încredere în sine, la care se adaugă o muncă asiduă, rezultatele bune nu cad din cer. Ca dirigintă a lui Adrian mă simt extraordinar de mândră de el, îl felicit din suflet, deşi nu am avut o contribuţie deosebită în pregătirea lui pentru această evaluare, poate doar pe latura de formare mi-am pus oarecum amprenta. Este 100% munca lui şi a profesorilor care l-au pregătit. O muncă deloc uşoară, dar care i-a adus rezultatele meritate. Este o idee preconcepută că în mediul rural nu sunt rezultate deosebite. Dacă îţi doreşti performanţă poţi să o ai şi în şcolile cu resurse mai puţine decât cele din oraş, importantă este şi ambiţia elevului. Îl felicităm pe Adrian, îi mulţumim pentru acest rezultat prin care a făcut cinste părinţilor şi şcolii noastre şi îi dorim un viitor pe măsura calităţilor sale şi să devină unul din chirurgii străluciţi ai ţării!”, ne-a declarat diriginta Anamaria Purcea.
Foarte probabil, Adrian Horaţiu Marţian va primi şi un premiu consistent din partea Consiliului Judeţean, aşa cum se întâmplă în ultimii doi ani. Premiile pentru cele mai bune note la Evaluare Naţională şi Bacalaureat sunt acordate în luna decembrie. Anul trecut, elevii care au obţinut media 10 au primit câte 2500 lei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5