Horea Aurel: Ilva Mică se transformă în șantier

          Primarul comunei Ilva Mică, Horea Aurel,  declară că, în aceste momente, se muncește intens pentru finalizarea rețelei de apă și canalizare pe partea dreaptă a Drumului Național 17 D, mai ales că la începutul lunii mai acesta urmează să intre în reabilitare, așa că lucrările pe drumul principal trebuie să fie încheiate. La începutul acestui an, reţeaua de apă şi canalizare a fost predată operatorului judeţean Aquabis, iar până la sfârşitul lunii septembrie întreaga comunitate va beneficia de apă şi canal.

          Primarul ilvean așteaptă cu nerăbdare vacanța școlară pentru a putea reabilita şcoala generală din comună pentru ca aceasta să corespundă din punct de vedere al autorizării ISU şi  a demara construcţia unei grădiniţe. Investiția totală la cele două obiective se ridică la peste 1,3 milioane de lei.

           În ceea ce privește fondurile europene, sunt şi ele prezente la Ilva Mică. Două astfel de proiecte au fost aprobate pe Măsura 7.2 şi vizează infrastructura de drumuri comunale care urmează să fie reabilitate pe o lungime de aproximativ 6 kilometri cu o valoare de 1 milion de euro.

Fosta clădire a Primăriei urmează să fie reabilitată tor din fonduri europene și transformată în Cămin Cultural. Valoarea acestui obiectiv de investiții este 500.000 de euro. De asemenea, în cel mai scurt timp va fi amenajată o nouă piaţă agroalimentară, din fonduri europene, în valoare de 100.000 de euro.

          Horea Aurel spune că, în continuare, se munceşte intens la cadastrul general al comunei, în acest moment peste 20% din terenuri având carte funciară, iar în perioada următoare întreaga localitate va fi cadastrată pentru a uşura accesul oamenilor la subvenţii sau atragerea de fonduri europene destinate fermierilor, asta pentru că o comunitate se poate dezvolta doar prin atragerea de fonduri europene.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5