Aurel Horea: Muncim intens la introducerea apei şi a canalizării, la Ilva Mică. Mai avem maximum un kilometru şi terminăm lucrările

Primarul comunei Ilva Mică, Aurel Horea, declară  că în aceste momente se muncește intens pentru finalizarea rețelei de apă și canalizare pe partea dreaptă a Drumului Național 17 D. În acest moment mai sunt de executat maximun un kilometru de rețea, mai ales că la începutul lunii mai a început reabilitarea acestuia, așa că lucrările pe drumul principal trebuie să fie finalizate. La începutul acestui an reţeaua de apă şi canalizare a fost predată operatorului judeţean Aquabis, iar până la sfârşitul lunii septembrie întreaga comunitate va beneficia de apă şi canal.

         Primarul ilvean așteaptă cu nerăbdare vacanța școlară pentru a putea reabilita şcoala gimnazială din comună pentru ca aceasta să corespundă din punct de vedere al autorizării ISU şi  pentru a începe construcţia unei grădiniţe. Investiția totală la cele două obiective se ridică la peste 1,3 milioane de lei.

          În ceea ce privește fondurile europene, sunt şi ele prezente la Ilva Mică. Două astfel de proiecte au fost aprobate pe Măsura 7.2 şi vizează infrastructura de drumuri comunale care urmează să fie reabilitate pe o lungime de aproximativ 6 kilometri cu o valoare de 1 milion de euro.

Fosta clădire a Primăriei urmează să fie reabilitată din fonduri europene și transformată în Cămin Cultural. Valoarea este 500 de mii de euro. De asemenea, în cel mai scurt timp va fi amenajată o nouă piaţă agroalimentară din fonduri europene în valoare de 100 de mii de euro.

         Aurel Horea spune că în continuare se munceşte intens  la cadastrul general al comunei, în acest moment peste 25% din terenuri având carte funciară, iar în perioada următoare întreaga localitate va fi cadastrată pentru a uşura accesul oamenilor la subvenţii sau atragerea de fonduri europene destinate fermierilor. Orimarul ilvean a înţeles faptul că doar prin atragerea de fonduri europene comunitatea se poate dezvolta.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5