Aurel Horea: La Ilva Mică se munceşte pentru dezvoltarea comunei

Anul 2017 a fost unul de bilanţ şi de continuare a lucrărilor începute de anul trecut. Asta nu înseamnă însă că nu au fost făcute şi depuse proiecte noi care să ducă la bunăstarea comunei.

         Pe parcursul acestui an s-a muncit intens pentru ca reţeaua de apă şi canalizare să fie dată în funcţiune, astfel încât toţi locuitorii să aibă parte de condiţii decente de trai. Investiţia a fost realizată cu finanţare europeană şi a fost finalizată în luna decembrie. Valoarea totală a lucrărilor este de 2,3 milioane de euro din care aproape 500 de mii au reprezentat cofinanţare de la bugetul local. În aceste zile se munceşte intens la montarea contoarelor la familile care au achitat taxa de deschidere, astfel ca în acest moment aproape 400 de familii din 450 au deja montate aceste contoare restul urmând să fie branşate până la sfârşitul acestei săptămâni iar până la sfârşitul acestui an, odată cu ultima şedinţă  a ADI Apă-Canal să fie predată întreaga reţea de aducţiune şi distribuţie operatorului judeţean Aquabis.

Tot în această perioadă, dar de această dată din fonduri  guvernamentale a fost extinsă reţeaua de apă şi canalizare în zonele care nu au fost cuprinse în proiectul iniţial astfel că a fost obţinută finanţare pe Hotărârea de Guvern 577/1997 dar şi pe OUG 28/2013. În cel mai scurt timp întreaga comună va beneficia de condiţii moderne de trai.

         Un alt deziderat al primarului Aurel Horea este asfaltarea a 6 kilometri de drumuri comunale proiect care poate fi realizat prin măsura 7.2 în valoare de 1 milion de euro. Proiectul se află în acest moment la AFIR Satu Mare pentru avizare urmând să se demareze procedurile de atribuire iar lucrările se preconizează să înceapă în vara anului 2018.

         De asemenea a avut deja loc vizita în terenpentru avizarea a două proiecte pe fonduri europene în valoare de 500 de mii de euro fiecare. Este vorba de o grădiniţă şi de un cămin cultural pentru locuitorii comunei.

         Tot în acest domeniu, al educaţiei, se află în pregătire, pe fonduri guvernamentale, modernizarea Şcolii generale, proiect în valoare de un milion de euro şi a unei grădiniţe, proiect evaluat la 300 de mii de euro. Ambele proiecte au ca scop reabilitarea şi modernizarea unităţiilor de învăţământ pentru ca acestea să poată obţine autorizaţiile de funcţionare din partea ISU.

         Printre preocupările administraţiei din Comuna Ilva Mică se află şi modernizarea centralei termice pe bază de biomasă şi mărirea capacităţii acesteia la 500 de KW, urmând ca aceasta să deservească toate clădirile care aparţin de Primăria Ilva Mică. Proiectul este realizat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare şi are o valoare de 1,5 milioane de euro.

         Primarul Horea Aurel promite ca va contiua şi în anii următori să depună noi proiecte pentru dezvoltarea comunei pe care o conduce.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5