Iată care sunt regulile pentru ieșirea din izolare, după 14 zile!

În conformitate cu Ordinul 414/2020 privind instituirea măsurii de carantină* pentru persoanele aflate în situaţia de urgenţă de sănătate publică internaţională determinată de infecţia cu COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei, cu modificările și completările ulterioare, vă aducem la cunoștință următoarele informații:

1. Dacă la sfârşitul celor 14 zile de izolare la domiciliu persoana în cauză nu prezintă simptome de boală, poate ieşi din izolare fără a avea nevoie de documente justificative (aviz epidemiologic).

2. Persoana care iese din izolare și are nevoie de concediu pentru cele 14 zile trebuie să completeze o declaraţie pe proprie răspundere, după modelul de mai jos.

3. Pe baza declarației pe propria răspundere, medicii de familie acordă concediu pentru cele 14 zile de izolare.

Recomandăm persoanelor care ies din izolare să manifeste în continuare o atitudine prudentă și să respecte cu strictețe măsurile impuse de autorități pe perioada stării de urgență. Dacă pe parcursul celor 14 zile de izolare sau în intervalul următor apar simptome de boală, trebuie să anunţați imediat medicul de familie sau sistemul «112».

* Prin carantină se înţelege atât instituirea măsurii de carantină instituţionalizată (în spaţii special amenajate), cât şi instituirea măsurii de izolare la domiciliu.

Declarația în format PDF sau format editabil o găsiți aici: https://bn.prefectura.mai.gov.ro/informatii-referitoare-la…/

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5