Şase persoane care nu au respectat izolarea la domiciliu au fost transferate în carantină. Prefectul Dolha: Fac apel la o atitudine responsabilă

După data de 15 mai, de la instituirea stării de alertă, în județul Bistrița-Năsăud, șase persoane au fost transferate la centrele de carantină sub pază, ca măsură a nerespectării izolării la domiciliu.

Reamintim tuturor persoanelor care se află în izolare la domiciliu, fie în urma stabilirii unei anchete epidemiologice și declararea ca și contact a bolnavilor de CoVid-19, fie în urma întoarcerii dintr-o călătorie externă, că este imperativă respectarea măsurii izolării la domiciliu, în contextul pandemiei.

Starea de alertă care implică o serie de măsuri de relaxare față de perioada stării de urgență nu permite părăsirea locației de izolare de către persoanele asupra cărora s-a impus această măsură! Perioada de izolare este de 14 zile, iar nerespectarea acestei măsuri atrage transferul la o locație special amenajată pentru carantinare, sub pază, iar cheltuielile de cazare și masă sunt suportate exclusiv de către persoanele care nu au respectat măsura izolării.

„Fac apel la o atitudine conștientă, responsabilă, pentru a ne întoarce treptat la viața noastră, la libertățile noastre așa cum le știam. Să nu ne punem în pericol inutil pe noi, pe cei dragi, familiile noastre, pe colegii noștri, pe cei vulnerabili, pentru un moment sau mai multe de relaxare trecătoare. Perioada stării de alertă nu schimbă cu nimic datoria pe care o avem ca cetățeni pentru a lupta împotriva pandemiei. E un test pe care trebuie să-l trecem cu toții!”, transmite prefectul Stelian Dolha.

 

Comentarii

28/05/20 05:33
comentator

V-am mai spus io ca la romanii nostri nu amenzi ( MARI ) trebuie ci bota, parul din gard si scorbaciul cu bube si masuri ca in " Evul Mediu " !
La un popor anarhic, greu de guvernat si inconstient nu merg alte masuri decat cele pentru bou, vaca si porc ! Este suficient sa existe circa 25% in care trebuie dat cu bota, ca asa ne vade toata Europa ...
S-apoi, amenzile... celor care nu lucreaza nicaieri oficial si n-au absolut nici un bun pe numele lor ( deci care nu au nici un cont in banca ) , efectiv nu le vor plati NICIODATA si... " prinde orbul si scoate-i cohii " ! Astazi, in Romania platesc amenzile primite doar cei care muncesc oficial, pensionarii si... fraierii !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5