Ieşire la pensie

Întotdeauna am avut pentru şcoală, ca instituţie, respect şi consideraţie. Ea, şcoala, face parte intrinsecă din fiecare etapă a viaţii noastre. Copilul, de mic, de foarte mic, este supus unui proces de instruire. De la grădiniţă şi până în jurul vârstei de 25 de ani, şcoala reprezintă punctul central al existenţei acestuia. Mergem la şcoală, ani de-a rândul, ca să devenim, încetul cu încetul, oameni educaţi, oameni care ştiu, oameni care pot. Educatorii, învăţătorii, profesorii de toate categoriile, pe de o parte, preşcolarii, elevii, studenţii pe de altă parte. Unii dau tot ce au mai bun în ei, alţii primesc. Anii de şcoală nu se mai întorc niciodată. Ei îţi definesc existenţa. Profesorii noştri sunt şi ei oameni. Au calităţi şi defecte. Trece timp până îţi dai seama de toate aceste lucruri. Devii om matur fără să îţi dai seama.

Odată cu trecerea timpului, imaginea bunilor noştri dascăli se estompează. Dar locul lor şi al şcolii rămâne bine stabilit în inima noastră. Fiecare personaj din jurul nostru are personalitatea, viaţa, trăsăturile lui specifice, în concluzie, este ceva unic. Doi dintre dascălii de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Beclean s-au pensionat. Este vorba de d-na Cornelia Runcan şi dl. George Pop. Oraşul îi spune Popic. Popic de la Liceu. Amândoi sunt profesori de istorie. Ei rămân în istoria scrisă şi nescrisă a instituţiei, se identifică, alături de alţi dascăli de valoare, cu imaginea ei.

Să preţuim, în primul rând, viaţa. Apoi să avem mare grijă de familia noastră. Dar să nu-i uităm, să nu-i lăsăm ai nimănui pe oamenii valoroşi, de caracter, de lângă noi. Ei fac întotdeauna ceea ce trebuie acolo unde sunt puşi. Săraci materialiceşte, dar bogaţi sufleteşte.

Comunitatea îi sărbătoreşte pe reprezentanţii ei din toate domeniile de activitate. Celor doi le urează viaţă lungă, sănătate, să-şi găsească locul în societate şi după pensionare.

Comentarii

13/06/09 21:07
Cecilia

Cu pietre la ficat şi la rărunchi,
Cu prişniţe la şale şi genunchi,
Beau ceaiuri, ţin regim alimentar
Şi mă mândresc că sunt pensionar.

......sa facem haz de nacaz ! Si totusi, va doresc multa, multa sanatate !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5