Ilie Rad, Călătorii prin ţară

Autor a peste 50 de volume, Ilie Rad vine în faţa cititorilor prin intermediul Editurii Presa Universitară Clujeană cu „Călătorii prin ţară, 1995-2017”, după ce în tolba sa de scriitor mai sunt prezente cărţi precum Pelegrin prin Europa, De la Moscova la New York sau O călătorie în ţara Kangurului.
Cartea surprinde participări la simpozioane, dar şi la comisii de doctorat, excursii, poate unul dintre cele mai interesante capitole fiind acela al întâlnirilor de stat cu şefii de stat ai României, Regele Mihai I, Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu şi Klaus Iohannis.
Impulsul tipăririi volumului a fost dat de contactul cu opera lui Ion Agârbiceanu pe care o etichetează în colecţia Opere fundamentale, sub egida Academiei Române. Astfel, descoperim faptul că în toamna lui 1906 Agârbiceanu era delegat la Adunarea Genrală a Astrei de la Braşov, după care intreprinbde călătorie pe Valea Prahovei vizitând pentru întâia oară Bucureştii. A fost printre puţinii ardeleni care au participat la sărbătorile jubiliare legate de împlinirea a 40 de ani de domnie a lui Carol I.
Despre cele trăite va publica o serie de note. A fost un imbold pentru universitarul Ilie Rad de a aşeza, la rândul lui, impresiile din călătorii într-o carte care poate fi privită ca o oglindă a ţării noastre prin ochii unui specialist în comunicare, directorul Colegiului studenţesc de performanţă academică, preşedintele Asociaţiei române de istorie a presei şi întemeietorul Şcolii doctorale de ştiinţe politice şi ale comunicării din cadrul UBB.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5