Inaugurarea Căminului Cultural din satul Figa

Recent, administraţia publică locală beclenară a inaugurat un nou obiectiv important în cartierul aparţinător Figa.
Este vorba despre Căminul Cultural din sat, imobil ce a beneficiat de importante lucrări de renovare şi modernizare, care a fost inaugurate în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a senatorului Ioan Deneş şi a primarului oraşului Beclean, Nicolae Moldovan, precum şi a unui numeros public.
Tot cu această ocazie, autorităţile judeţene şi locale au inspectat şi stadiul lucrărilor la DJ 172 Beclean – Figa. Lucrările se află într-un stadiu avansat, iar valoarea investiţiei se ridică la 2,6 milioane lei.
Finanţarea pentru această investiţie a fost asigurată din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud şi de Guvernul României prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Sumele pentru realizarea investiţiei sunt alocate în integralitate pentru întreg tronsonul de drum”, informează Consiliul Judeţean.
La finalul vizitei, preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, a declarat: ”Staţiunea Băile Figa a devenit în ultimii ani un reper pe harta locaţiilor turistice din România. Pentru ca această zonă să se dezvolte iar oamenii din Figa să poată demara mici afaceri în turism este nevoie de infrastructură, iar noi exact la acest capitol lucrăm. Satul Figa are acum infrastructură de apă curentă, canalizare şi, în cel mai scurt timp, drum asfaltat. Cred în visul colegului şi prietenului meu Nicu Moldovan şi sper că în câţiva ani staţiunea Băile Figa va ajunge o locaţie turistică de interes internaţional.”
Lungimea tronsonului de drum asfaltat are 2,8 km şi uneşte satul Figa de staţiunea Băile Figa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5