Incendiu la pensiunea „Cota 1201”

Duminică dimineaţa, 25 martie, la ora 04.33, Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” al jud. Bistriţa – Năsăud a fost anunţat despre producerea unui incendiu la Pensiunea „Cota 1201” din Pasul Tihuţa.
Garda de intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bistriţa s-a deplasat la locul evenimentului cu două autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă şi un echipaj de prim ajutor. În momentul ajungerii la locul evenimentului, incendiul se manifesta la acoperişul pensiunii şi mansardă.
,,În sprijinul forţelor din cadrul I.S.U. „Bistriţa” au intervenit Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Prundu Bîrgăului şi Josenii Bîrgăului. S-a acţionat cu patru ţevi de refulare de înaltă presiune tip „D”, o ţeavă de refulare tip „C” şi o motopompă.
Intervenţia a durat aproximativ 8 ore. În urma incendiului, au ars: acoperişul pensiunii pe o suprafaţă de aproximativ 800 mp, mansarda cu 21 de camere şi bunurile din interiorul acestora, planşeul din lemn peste parter pe o suprafaţă de aproximativ 400 mp şi a fost afectat jumătate din parterul construcţiei ( camere şi restaurant ) şi faţada exterioară pe o suprafaţă de aproximativ 400 mp. Au fost salvate: centrala termică, anexe, magazinul şi diverse bunuri.
Nu au fost înregistrate victime, paramedicii au acordat asistenţă medicală la trei persoane care au suferit atacuri de panică. Ulterior, proprietarul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.
Cauza incendiului este în curs de stabilire”, ne-a comunicat purtătorul de cuvânt ISU B-N, plutonierul Marius Rus.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5