În Bistriţa-Năsăud,

Începe campania de vaccinare antigripală

Primele 6.400 de doze de vaccin antigripal vor ajunge zilele următoare la Bistriţa, a anunţat dr. Anca Andriţoiu, director executiv la Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, în cadrul Colegiului Prefectural. Potrivit acesteia, în prima fază vor fi vaccinate persoanele din grupele de risc, şi anume, personalul medical din instituţiile sanitare ale judeţului, persoanele vârstnice rezidente în unităţile de asistenţă medico-socială şi copiii din Preventoriul TBC de la Ilişua.

În următoarele săptămâni, va fi suplimentat numărul dozelor de vaccin antigripal, după ce Ministerul Sănătăţii va finaliza procedura de achiziţii publice. Sezonul trecut, în judeţul Bistriţa-Năsăud au fost utilizate aproximativ 20.000 doze de vaccin.

În context, dr. Anca Andriţoiu a precizat că unităţile sanitare cu paturi vor trebui să asigure, la Unitatea de Primiri Urgenţe, medicamente şi materiale sanitare, în perspectiva creşterii fluxului de persoane care se vor ajunge aici în sezonul rece.

Altfel, confortul termic va fi asigurat în spitalele din Bistriţa-Năsăud, a dat asigurări directorul DSP BN, Spitalul Judeţean de Urgenţă fiind deja într-un amplu program de reabilitare termică derulat de Compania Naţională de Investiţii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5