Indemnizaţii reduse cu 25%

,,Să se revizuiască, primesc, dar să nu se schimbe nimic. Să nu se revizuiască, primesc, dar să se schimbe pe ici pe colo, prin punctele esenţiale” (Ion Luca Caragiale)

Cam asta se petrece şi în mintea alor noştri, pe care ba nu-i afectează reducerea indemnizaţiei, ba regretă măsurile Executivului.

Măsurile de austeritate adoptate de Guvern îi vor afecta şi pe aleşii locali şi judeţeni cărora li se vor micşora indemnizaţiile cu 25 de procente

Indemnizaţiile consilierilor judeţeni vor scădea cu certitudine cu 25%, a afirmat consilierul judeţean PSD Daniel Suciu. Motivul, salariile personalului bugetar au fost reduse cu un sfert de la începutul lunii iulie, în urma unei dispoziţii a Guvernului.

Suciu a precizat însă că indemnizaţiile de şedinţă ale consilierilor judeţeni au fost reduse, încă din luna iunie, când încă nu erau intrate în vigoare măsurile de austeritate ale Guvernului Boc.

,,Vă voi spune o chestie foarte haioasă. În luna iunie am făcut şedinţă de Consiliu Judeţean şi pentru că domnul preşedinte CJ Liviu Rusu s-a supărat pe noi că nu i-am votat anumite lucruri, cred că ne-a tăiat vreun milion şi ceva din indemnizaţia de consilier judeţean, în condiţiile în care nu se operau încă reducerile de 25%, dar domnia sa a căzut de acord că aşa e bine să îi pedepsească pe consilierii judeţeni din opoziţie”, a afirmat social-democratul Daniel Suciu.

Cât câştigă lunar un consilier judeţean

Până la operarea de reduceri cu 25% a salariilor din sectorul bugetar, consilierii judeţeni beneficiau lunar de o indemnizaţie de aproximativ 700 de lei, stabilită în funcţie de salariul primit de preşedintele Consiliului Judeţean.

Pentru a încasa aceşti bani, consilierii trebuie să fie prezenţi la minimum o şedinţă în plen lunar şi la alte două şedinţe în comisiile din care fac parte, adică să lucreze în medie 6 ore lunar.

,,De regulă, este o şedinţă de plen şi o şedinţă de comisie, adică suma este mai mică, până în 600 de lei. Încă nu am luat indemnizaţia după aprobarea măsurilor de relansare economică ale Guvernului Boc, dar vă spun cu certitudine că vor scădea cu 25% ”, a precizat consilierul judeţean PSD Daniel Suciu.

Reducerea aceasta ar aduce indemnizaţia unui consilier judeţean la un nivel de cel mult 450 de lei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5