Înot. Carla Bora - campioană regională și Alexandru Mezdrea Banu - vicecampion

În perioada 13-15 aprilie, la Bacău, Izvorani și Reșița s-a desfășurat etapa regională a Campionatului Național de înot, categoria cadeți, fete 12-13 ani și băieți 12-14 ani.

Județul nostru a fost arondat la Reșița, unde Clubul Sportiv Tibi a participat cu un lot de 8 sportivi, şi anume Gabriel Boloș, Cristopher Farkas, Robert Hârșan, Alexandru Mezdrea Banu, Darius Pop, Matei Jitaru (antrenat în Cluj la clubul CSW), Melisa Otvoș și Carla Bora.

 “Au fost prezenți la Reșița 230 sportivi de la 27 de cluburi. În cadrul concursului, sportivii au avut și câte 2 probe cu barem de calificare pentru etapa finală a campionatului național: 200 m liber, 200 m mixt pentru cei născuți în 2006 și 400 m liber, 200 m mixt pentru cei născuți în 2005 și 2004. Șapte din cei opt sportivi și-au îndeplinit baremul. Îi menționez pe cei care au urcat pe podium: Carla Bora  - medalie de aur la 400 m liber, medalie de bronz la 100 m liber și Alexandru Mezdrea Banu  - medalie de argint la 100 m bras.

În afară de locurile de pe podium trebuie menționate și locurile care aduc puncte în clasamentul pe echipe: Cristopher Farkas  - locul 4 la 200 m liber, 100 m fluture, locul 5 la 100 m liber, locul 7 la 200 m mixt și Carla Bora -  locul 4 la 200 m mixt, locul 5 la 100 m spate, locul 6 la 100 m bras. De altfel, clubul nostru a ocupat locul 10 în clasamentul pe echipe deși nu am avut sportivi la toate categoriile. Este îmbucurător că deși nu a fost un concurs de obiectiv, deci nu poate fi vorba de forma maximă, sportivii clubului și-au îmbunătățit recordurile personale în aproape toate probele. De data asta trebuie menționat Robert Hârșan pentru progresul înregistrat”, ne-a declarat președintele clubului, Tiberiu Horgoș.

Potrivit acestuia, pentru sportivii de la CS Tibi urmează deplasarea la Baia Mare unde în perioada 20-22 aprilie se va desfășura etapa regională  a Campionatului Național categoria copii 10-11 ani. “La Baia Mare ne vom prezenta cu un lot de 6 sportivi din Bistrița și Beclean. Suntem bucuroși că acțiunea de selecție a dat rezultate, acum avem în pregătire, perfecționare spre performanță un număr mare de sportivi de 7-9 ani din Bistrița și Beclean”, a precizat Tiberiu Horgoş.

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5