Instituţia Prefectului lansează un concurs antidrog. Prefectul Dolha: SCCO a recunoscut că se consumă droguri la petreceri, în licee

Prefectul judeţului, Stelian Dolha, a anunţat că va lansa un concurs de idei între adolescenţii şi studenţii din judeţ pentru elaborarea unor afişe, pliante şi mesaje antidrog, considerând că ceea ce vine de la tineri este mai penetrant decât ceea ce impun adulţii. Propunerile pentru afiş şi pliante pot fi trimise pe adresa de email [email protected] sau pe mesaj privat pe pagina de facebook – Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud.
Premiile sunt consistente, respectiv 3000 lei – premiul I, 2500 lei – premiul II şi 2000 lei – premiul III, companii precum Teraplast, Rombat, Transmixt sau RCB alăturându-se aceste campanii.
„Lansez acest proiect, îl vor face tinerii pentru tineri, concurs de idei cu premii. (...) Pe directorii de şcoli o să-i încurajez să facă opţional şi educaţie juridică, pentru că va trebuie să le spunem tinerilor ce se întâmplă când consumă droguri, că viaţa lor poate fi nefastă. Trebuie să-i conştientizăm. Am demarat această campanie nu doar în calitate de prefect al judeţului, în primul rând ca şi tată, ca părinte. Nu cred mai avem voie să fim indiferenţi. M-am săturat de instituţii în care se plimbă hârtii peste hârtii şi în care nu se face nimic. E momentul zero în care putem face ceva, cu paşi mărunţi”, a motivat Stelian Dolha.
În urma cazului din Bistriţa, când un tânăr care avea probleme cu drogurile a încercat să jefuiască o vânzătoare, prefectul a solicitat explicaţii şi date la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog. „Mi s-a spus că în luna februarie vor prezenta nişte rapoarte, cu date, calcule şi cam atât. Am aflat că în subordinea Instituţiei Prefrectului era constituită cu vreo 30 şi ceva de oameni care s-a întâlnit o singură dată în 2019 şi care avea elaborat un plan antidrog pe perioada 2017-2020, planuri pe hârtie, nimic mai mult. (...) Mi se părea firesc să avem deja un telefon verde la care să răspundă cineva în permanenţă. Mi-am dat seama că nu avem mare lucru în judeţ, mi s-a dat un telefon verde naţional. Singurii care mi s-au părut că au fost eficienţi şi care şi-au dat seama de cât de gravă este această problemă în judeţul Bistriţa-Năsăud, care au văzut faţa hidoasă a acestei probleme au fost cei de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate, care au recunoscut că se consumă droguri la petrecerile tinerilor, în liceele noastre şi e o problemă pe care am ascuns-o”, a declarat Dolha.
Prefectul judeţului a spus că a desfiinţat această comisie şi a înfiinţat un grup de lucru din care vor face parte reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, al Poliţiei, ai Centrului Antidrog, ai DSP şi CJRAE, dar şi ai elevilor.

Comentarii

26/01/20 10:23
cititor

Domnul Dolha... chiar atat de credul sunteti si credeti ca se vor abtine " ga.o.ze.rii " de la consumul de droguri , etnobotanice si tot felul de prostii halucinogene... DANDU-LE SA CITEASCA PLIANTE , FLUTURASI SI AFISE ?!
Insistati ca prin partidul care a ajuns la butoane prin " lovitura de palat " , cu tradari din partea " unora " ... sa se faca o lege ca in tzarile arabe ( sau musulmane ) ... unde CONSUMUL , COMERTUL ORI TRAFICAREA de alcool , de droguri si alte asemenea SE PEDEPSESTE CU MOARTEA .
IMPUSCATI 2-3...10 / TZARA in public, cu mediatizarea in presa si la TV ... a acestora si va garantez io ca da dr.acu-n cioantele lor !
ALTFEL STIMATE DOMN , te simpatizez ...de altfel , dar cred ca nu-i ceva in regula cu dumneata daca crezi asa ceva ...

30/01/20 12:38
cititor de Bistrita

Iar se vrea spalarea unor bani prin pliantele astea fara nici o eficienta , asupra celor care consuma ori comercializeaza substantele interzise .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5