Instituţia Prefectului sună clopoţelul pentru primarii judeţului

Primarii şi secretarii din cele 62 de unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului sunt convocaţi astăzi, de la ora 10, la prima şedinţă de instruire a după alegerile locale. Reuniunea găzduită de Centrul Cultural Municipal ăşi propune să clarifice o serie de responsabilităţi care revin autorităţilor locale şi serviciilor publice deconcentrate.

Reprezentanţii autorităţilor publice locale vor fi şcoliţi de subprefectul Mica Oprea pentru pregătirea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare. Şi ceilalţi înalţi funcţionari publici vor fi prezenţi la întâlnirea cu primarii bistriţeni, prefectul Szilagyi Ioan urmând să-i atenţioneze pe restanţierii din domeniul legilor funciare, în timp ce subprefectul Radu Tămăşoi va prezenta stadiul implementării Planului anual 2008 pentru furnizarea de produse alimentare provenind din stocurile de intervenţie comunitară către persoanele cele mai defavorizate.

Pentru primarii care sunt la primul mandat, col. Stefan Condrate - inspectorul şef al Inspectoratului pentru

Situaţii de Urgenţă «Bistriţa» şi un reprezentant al Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile vor fi lectori pe tema gestionarii situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele periculoase.

La primul curs de administraţie publică publică pentru o serie de autorităţi locale, vor participa şi sefii unor servicii publice deconcentrate, de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, Autoritatea de Sănătate Publică, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, APM, Direcţia Judeţeană de Statistică, Direcţia Generală a Finanţelor Publice etc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5