Instruirea personalului implicat în Recensământul General Agricol, la final. Ing. Nuţu Tabără: Mulţumim colegilor de la Statistică şi din Direcţia Agricolă

Joi, s-a încheiat seria întâlnitilor de instruire pentru personalul selectat care participă la Recensământul General Agricol, care va avea loc în perioada 10 mai – 31 iulie 2021.

         „Mulţumesc colegilor din Direcţia pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud şi celor de la Direcţia Regională de Statistică Bistriţa-Năsăud pentru implicare şi determinare”, a transmis directorul executiv Ioan Nuţu Tabără.

***

În perioada 10 mai -31 iulie 2021 este organizat Recensământul General Agricol de către Institutul Național de Statistică, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministerul Afacerilor Interne împreună cu structurile teritoriale din subordinea acestora, sub coordonarea și controlul Comisiei Centrale pentru Recensământ, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Informațiile vor fi colectate de la utilizatorii suprafețelor agricole și/sau deținătorii de efective de animale printr-un interviu față în față cu capul/şeful exploataţiei agricole cu și fără personalitate juridică, după caz, sau cu o altă persoană din cadrul acesteia care poate furniza informaţiile solicitate, prin intermediul unui chestionar electronic instalat pe un echipament informatic portabil.

Recensământul va evidenţia schimbările intervenite de la Recensământul General Agricol 2010, referitoare la caracteristicile structurale ale exploatațiilor agricole, în ceea ce privește situația suprafețelor agricole utilizate, a suprafețelor aflate sub restricții de mediu, a efectivelor de animale și adăposturile pentru animale, a persoanelor care au lucrat în agricultură, măsurile de dezvoltare rurală etc.

Rezultatele Recensământului vor fi utilizate de către decidenți, cercetători, fermieri și publicul larg, pentru a înțelege mai bine starea și structura sectorului agricol, impactul agriculturii asupra mediului și monitorizarea și evaluarea Politicii Agricole Comune.

Recensământul Agricol de probă în județul Bistrița-Năsăud a avut loc în perioada 12-23 octombrie 2020, fiind selectate în total un număr de 100 de exploatații agricole individuale plus cele cu personalitate juridică din comunele Budacu de Jos și Livezile.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5