Întâlnire Regională EURES, la Sibiu

Directorul executiv Otilia Râpan de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud şi consilierul EURES, Adina Preda, au participat la Sibiu, la Întâlnirea Regională EURES - Reţeaua Serviciilor Publice de Ocupare Europene.

          Evenimentul a fost adresat celor 12 agenţii judetene pentru ocuparea fortei de muncă din Regiunile Nord-Vest şi Centru ale ţării şi a fost organizat de catre ANOFM, Direcţia Relaţii Internaţionale, EURES şi Mediere, cu participarea Cameliei Mihalcea, manager EURES România. 

          “Obiectivul principal al evenimentului l-a constituit informarea directorilor executivi şi a consilierilor EURES din cadrul AJOFM-urilor cu privire la reforma EURES şi ceea ce ea va aduce nou începand cu anul 2015 în activitatea EURES  din ţară. Totodată, la întâlnire au  participat parteneri EURES din Austria, Germania, Olanda şi Ungaria (omologii managerului EURES şi a consilierilor EURES din România), pentru a identifica noi oportunităţi de cooperare, în special pe proiecte de recrutare a forţei de muncă din România”, se arată în comunicatul remis redacţiei.

          Pentru anul 2015, EURES România şi-a propus să organizeze, cu ajutorul partenerilor străini, selecţii de personal în pe domeniile agricol, medical, hotelier, petrol şi gaze, pentru lucrători în tehnologia sudării, pentru lucrători profil inginerie. Ca noutate, prin EURES Olanda se vor oferi locuri de muncă sezoniere în agricultură, locuri de muncă în industrie pentru sudori şi pentru ingineri pe domenii specifice.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5