Interviu cu Sandu Borş, antrenorul echipei de fotbal a Ligii a III-a, Voinţa Livezile

-D-le antrenor, când şi cum aţi făcut primii paşi în fotbal?

S.B.: -Ca orice copil, m-am dus la fotbal din plăcere la vârsta de 7 ani, negândindu-mă niciodată că voi face performanţă. Primii paşi în fotbal i-am făcut sub atenta privire a actualului director tehnic de la Voinţa Livezile – Constantin Sava -, cel care urma să-mi predea ştafeta la echipă, după o muncă destul de grea depusă de el.

-Pentru iubitorii fotbalulului din acest judeţ, cât şi pentru cititorii acestui ziar, o scurtă biografie fotbalistică.

S.B.: - În sezonul 1999-2000 am ieşit campion naţional la tineret speranţă. În anii 2001-2002 am evoluat într-o ligă inferioară din campionatul Germaniei cu performanţe notabile. În 2003 am promovat în Divizia B, cu Unirea Dej. Un an mai târziu, am jucat la Gaz Metan Mediaş, terminând campionatul pe locul II. În următorul an, adică în 2005, am făcut pasul cel mare pe care l-am visat tot timpul, adică acela de a juca pe prima scenă fotbalistică a ţării, la echipa mea de suflet Gloria Bistriţa.

-Cum a fost debutul la primul joc?

S.B: - A fost un debut cu emoţii, ca la fiecare jucător când joacă la un asemenea nivel. Tot atunci am avut neşansa de a mă accidenta, aceasta s-a întâmplat în partida cu Poli Timişoara, având o ruptură de tendon, această accidentare ţinându-mă aproximativ cinci luni pe tuşă.

-Te-am văzut cochetând cu arbitrajul şi făcând destul de bine, chiar v-am apreciat foarte mult.

S.B.: - Mulţumesc pentru aprecieri, venind din iarbă mi-a fost mai uşor să înţeleg fenomenul arbitrajului. Chiar dacă sunt antrenor de Liga a III-a, nu mă împiedică cu nimic să arbitrez în paralel jocurile de Liga a IV-a şi, de ce nu, a V-a, a campionatului judeţean.

-Cum priveşti numirea ta ca antrenor la Voinţa Livezile?

S.B.: - Pentru mine este o mare şansă de a mă afirma şi mai ales că am început acest drum la doar 29 de ani.

-D-le antrenor, primul debut în Liga a III-a, jucaţi chiar astăzi la Prundu Bârgăului cu Bihorul Beiuş, acolo unde în urmă cu câţiva ani echipa locală Heniu Prundu Bârgăului activa şi ea în Liga a III-a ce ne puteţi spune.

S.B.: - Ca orice debut, va fi cu emoţii atât pentru mine cât şi pentru elevii mei şi, de ce nu, pentru iubitorii fotbalului din minunata comună Livezile. Sper ca jucătorii să se mobilizeze şi să lase emoţiile la vestiare, încât la finalul partidei să ne putem bucura de primul succes în Liga a III-a, alături de toţi cei care pun suflet, în mod special primarul comunei Livezile – Olimpiu Neamţ -, un om trup şi suflet, alături de sport şi, de ce nu, de cetăţenii acestei comune. Doresc să le mulţumesc tuturor antrenorilor pe care i-am avut de-a lungul timpului, pentru toate sfaturile şi lucrurile bune pe care le-am învăţat şi sper că le voi pune cu brio în practică.

-Pentru jocul de astăzi cu Beiuşul, dacă sunt jucători accidentaţi?

S.B.-Toţi jucătorii sunt apţi de joc şi sper ca la ora jocului toţi cei care vor intra în teren să dea tot ce au mai bun la acel moment.

- Doresc să închei acest scurt interviu cu dumneavoastră urându-vă mult succes în partida de astăzi şi de ce nu în jocurile care vor urma.

Aşadar, pentru iubitorii fotbalului din acest judeţ, astăzi, de la ora 18, pe cocheta bază sportivă din Prundu Bârgăului va fi mare sărbătoare. Voinţa Livezile va întâlni în Liga a III-a una dintre cele mai titrate echipe şi cu vechi ştate – Bihorul Beiuş.

Vă aşteptăm cu mic, cu mare la acest joc şi să încurajaţi echipa noastră aflată în premieră pe scena a III-a a fotbalului românesc. Vă aducem la cunoştinţă că intrarea este liberă.

Hai Voinţa Livezile!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5