Voinţa Livezile în Liga a III-a

Someşul Ulmeni MM – Voinţa Livezile BN 1-2 (1-1)

Cluj, teren CFR II - foarte bun de joc, timp frumos, spectatori cca 800, avertismente: Villand, Timb, Andreicuţ, Haliţă, Bugnar şi Sighiartău, Voivod; marcatori: Belbe (min. 19), Sighiartău (37) şi Măjer (70). Arbitraj foarte bun al clujenilor Prodan Mihai, la centru, ajutat la cele două linii de către Rigo Monica şi Potora Florin. Rezervă: Dreve Dan. Observator – Mircea Salomir.

Someşul: Lovasz, Ignat, Bozântan, Villand, Vărru, Timb, Andreicuţ (min. 65 Grigorie), Borota, Mate, Ferar (min. 80 Vanţă) şi Belbe. Rezerve: Hicea, Sabadâş, Rogojan, Peride şi Illeş. Antrenor – Vasile Oană.

Voinţa: Voivod, Serăţean (min. 80 Haliţă), Precup, Bugnar (min. 68 Marc), Tomoioagă, Rus, Grad, Georgiţă, Măjer, Sighiartău şi Iacob Ionuţ. Rezerve: Szabo, Gotea, Pop, Olariu şi Burcutean. Antrenor – Constantin Sava.

Onoarea fotbalului bistriţean a fost salvată la această ediţie de către echipa livezeană Voinţa. Spun aceasta întrucât în ultimele ediţii cu participare a echipelor noastre Voinţa Cetate şi Progresul Năsăud ne-au lăsat un gust amar.

Miercuri, 17 iunie, de la ora 17,30, pe terenul II al CFR-ului, s-a disputat barajul de promovare în Liga a III-a, băieţii noştri au dat piept cu cei de la Someşul Ulmeni. La această partidă importantă pentru ambele echipe au participat aproape 800 de suporteri, împărţindu-şi tribunele.

Au plecat din Bistriţa mai bine de 400, fie cu autocarul sau microbuze puse la dispoziţie de către primarul comunei Livezile, Olimpiu Neamţ, fie cu autoturismele proprii. Pentru unii jucători de la Voinţa va rămâne cu siguranţă în amintirea lor această zi sfântă, trecută în paginile de aur din arhivele comunei. Poate te întâlneşti o dată în viaţă să ai ocazia să promovezi cu echipa în Liga a III-a, să te alături puternicelor echipe din eşalonul al treilea.

Partida a debutat uşor net someşenilor, creându-şi două ocazii clare de gol pe partea stângă, acolo unde au fost lăsate câteva breşe, profitând jucătorul Timb, fie s-a opus portarul Voivod sau a ratat copilăreşte. S-a petrecut în min. 8, acesta scapă singur cu Voivod, şutează la firul ierbii în colţul lung, dar reţine portarul. Min.14 – este rândul jucătorilor noştri să se afirme, când Sighiartău execută o lovitură liberă de la 35 m, foarte puternic, dar balonul este boxat peste bară de Lovasz. Min. 19 – cel mai trist pentru livezeni, jucătorul Belbe, coincidenţă tot cu nr. 19 pe tricou, scapă nesupravegheat pe partea stângă, intră în careu şi trimite cu latul în colţul lung: 1-0. Min. 30 – Voivod vede galben la faultul în afara careului, salvând echipa de la gol. Jucătorii noştri nu se găsesc în defensivă, jucând prost faza de offsaid, lăsând spaţii mari adversarilor, făcându-şi jocul. Min. 37 – reapare zâmbetul pe feţele bistriţenilor, când Sighiartău egalează situaţia pe tabela de marcaj, trecând ca prin varză de defensiva maramureşeană, trimiţând în colţul lung: 1-1. Min. 55 – Grad, cel mai bun recuperator din teren, rezolvă două situaţii critice pentru echipă. Min. 61 – din nou someşenii au posibilitatea de a trimite balonul în plasă după combinaţii de pase precum în curtea şcolii, dar Voivod scoate de sub bară în corner. Min. 70 – pe un contraatac al Voinţei, Rus este faultat în suprafaţa de pedeapsă, iar centralul indică punctul cu var. Execută foarte bine Măjer şi înscrie un gol cât un balon de aur: 2-1. Min. 80 – din nou se remarcă Voivod, cel mai bun din teren, un adevărat înger păzitor al culorilor alb-albastre, la şutul lui Feraru, cinci minute mai târziu Sighiartău execută o lovitură liberă de la 25 m, foarte aproape de vinclul barelor. Min. 91 – din nou Voivod face minuni în buturile sale, respingând un balon de lângă bară.

Cea mai mare ocazie de gol s-a petrecut în min. 93, când Grad scoate mingea de pe linia porţii, un balon pe care scria gol. Aşadar, am asistat la un joc bun al ambelor echipe cu un plus în prima repriză pentru someşeni, dar cu o revenire spectaculoasă a băieţilor noştri. Printre cei prezenţi a fost şi primarul comunei Feldru, Ştefan Sângeorzan, care a declarat: “Felicit echipa pentru victorie, onorându-ne cu demnitate judeţul, şi sperăm ca Primăria Livezile şi alţi sponsori să-i ajute pentru a face faţă în Liga a III-a, altfel este doar o bucurie de moment”. Pe banca de rezerve se afla şi primarul comunei Livezile, Olimpiu Neamţ, mai tot timpul frecându-şi mâinile: “A fost un joc frumos, sportiv din ambele tabere, ne-am revenit cum trebuia şi suntem mândri că am câştigat. Felicit echipa pentru victorie, iar când ajungem la Bistriţa îi voi cinsti la Casa Someşană”.

Antrenor Constantin Sava: “A fost o partidă foarte dificilă, am avut un adversar destul de puternic, în prima repriză nu am făcut mare lucru, dar ne-am revenit în cea secundă şi am câştigat pe merit. Felicit echipa pentru dăruirea din teren, şi nu omit să aduc mulţumiri domnului primar Olimpiu Neamţ pentru condiţiile oferite de el”.

Aşadar, începând de astăzi, în Liga a III-a şi în una dintre serii va face parte şi echipa noastră Voinţa Livezile. Bravo vouă băieţi!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5