Într-o lună, SMURD se instalează la Beclean

La finele lunii aprilie, la Beclean va fi inaugurat „un nou punct SMURD”, adică va deveni operaţional un echipaj de prim ajutor. De asemenea, la Prundu Bârgăului va fi deschisă o Subunitate de intervenţie, inclusiv cu un echipaj de prim ajutor. Anunţurile au fost făcute, în cadrul unei conferinţe de presă, de către inspectorul şef al ISU BN, lt.col. dr.ing. Constantin Florea.
Tot pentru acest an este prevăzută şi lansarea acelui dispecerat integrat, care are rolul cela de a soluţiona cât mai eficient situaţiile de urgenţă cu diferite probleme medicale sesizate pe teritoriul judeţului nostru, adică un dispecerat comun SMURD -Ambulanţă.
În prezent, SMURD are trei echipaje de prim ajutor la Bistriţa, Sângeorz Băi şi Năsăud, şi un echipaj de terapie mobilă la Bistriţa. Anul trecut, echipajele SMURD au intervenit în 4215 situaţii, cu o medie de 11,54 pe zi.
Ca dotări, numai anul trecut, cu finanţare europeană, ISU BN a fost înzestrat cu trei ambulanţe de prim ajutor, repartizate la Bistriţa, Năsăud şi Beclean şi şase autospeciale cu apă şi spumă cu modul de descarcerare, inclusiv defibrilatoare semiautomate pentru un ajutor calificat. În 2011, au venit şi două ambulanţe de terapie intensivă mobilă pentru a completa parcul auto specializat al ISU BN.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5