Întrebări creştine

Despre o broşură a celor rătăciţi, care refuză dogma TRINITĂŢII şi dumnezeirea lui IISUS HRISTOS.

(10)

Mai scriu aceştia că „ în secolul întâi nimeni nu a considerat vreodată că IISUS era Dumnezeu.Chiar şi demonii, care cred că există un singur Dumnezeu , cunoşteau din experienţa lor din lumea cerească, că IISUS nu era Dumnezeu.” Iar la Cruce, sutaşul roman cică nu zice că IISUS e Dumnezeu, ci „cu siguranţă Acesta a fost Fiul lui Dumnezeu.” Da, şi demonii din Gadara recunosc şi proclamă :”ce este între mine şi Tine, Fiule al Dumnezeului Preaînalt?” (Lc.,5.7);”te ştim cine eşti: Fiul lui Dumnezeu”. Iată că ceea ce refuzau să primească iudeii o strigă demonii, spre ruşinea oamenilor, fiindcă demonii au credinţă, dar nu pot face fapte bune.

Păi, dacă e „Fiu al Celui Preaînalt”, „Fiul lui Dumnezeu”, cum poate să nu fie de aceeaşi fire divină cu Tatăl? Din trandafir se naşte urzică? Din părinţi se nasc păsări sau tot oameni? E Dumnezeu mai prejos decât oamenii? Desigur că cei mai surzi dintre oameni sunt cei ce nu vor să audă.

Se ştie că HRISTOS a fost întru toate asemenea nouă, Dumnezeu adevărat şi om adevărat, dar ”fără de păcat”-caz unic sub soare. În cuvântul Lui nu s-a aflat vreodată minciună. Asta o recunosc toţi-credincioşii, ca şi vrăjmaşi. Când Toma îngenunchează cutremurat şi fericit şi zice:”Domnul Meu şi Dumnezeul meu!” ,HRISTOS nu îl opreşte, nu îl rectifică:…vezi că n-ai zis bine! După ce s-a preaslăvit Fiul lui Dumnezeu, apostolii şi noi creştinii, de două mii de ani, îngenunchem cu dragoste şi cu ochii în lacrimi mărturisim ca Sf. Apostol Toma: ”Domnul meu şi Dumnezeul meu!” Dar aceşti sectari nefericiţi nu ezită să falsifice Scriptura, să o răstălmăcească până şi în lucruri ştiute de toată lumea. Ei spun că HRISTOS a fost răstignit pe stâlp, fiindcă ei refuză Crucea, precum demonii. Se tem de ea. Despre unii ca aceştia spunea Sf.Apostol Pavel: ”Cu lacrimi în ochi vă spun că sunt unii care se poartă ca duşmani ai Crucii, dar sfârşitul acestora este pieirea.” Se ştie că romanii nu pedepseau cu stâlpul, ci răstigneau pe „crux romana”, crucea, prin care erau pedepsiţi răzvrătitorii sau duşmanii imperiului. Cu minciuni de astea a fost predat IISUS de către iudei romanilor, fiind pe nedrept socotit duşman al statului şi răstignit între alţi tâlhari, zeloţi, terorişti cum le-am zice azi. Pe motive religioase ISUS n-ar fi fost răstignit de romani.

Dumnezeu, cel ce îndreaptă paşii omeneşti, să aibă grijă de tine şi de noi toţi în toate zilele şi în veci.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]