Întrebări creştine

Despre o broşură a celor rătăciţi, care refuză dogma TRINITĂŢII şi dumnezeirea lui IISUS HRISTOS. (9)

Te-aş întreba- pe dv. şi pe cititori- : dacă un voievod, deci un om mare, îşi trimite fiul la o altă împărăţie ca sol ( trimis împărătesc), oare se va socoti fiul mai prejos decât tatăl lui, voievodul? Nu se va bucura şi el de o maximă cinste precum însuşi părintele lui? Nu va vorbi el cele pe care şi tatăl le vrea şi le gândeşte? Nu este el asemenea tatălui său? Atunci cum pun aceşti sectari că ”cel trimis e mai mic decât cel ce l-a trimis”? Cel trimis poartă demnitatea celui ce l-a trimis, nu? Dar acestor suciţi la minte cu voia li s-a strâmbat judecata celor pe care îi află mai slabi în credinţă.

Şi ce mai zice broşurica?”Dacă IISUS era membru al unei divinităţi, atunci preţul de răscumpărare ar fi fost infinit superior celui pretins de legea lui Dumnezeu.” Deci iată cum spun adevărul, dar nu-l primesc. Intr-adevăr, HRISTOS a fost şi preţ de răscumpărare a vechiului păcat , fiind de un preţ infinit, de natură a asigura mântuirea tuturor celor ce vor primi jertfa lui , adică a întregii omeniri. Vorba dlui.Meleşcanu: ”În diplomaţie, în loc să spui că cineva e prost, spui că are toate datele şi trage concluzii greşite”. Domnul IISUS zice: „Când voi fi înălţat de pe pământ, îi voi trage pe toţi la Mine”(In.12.32).Şi totuşi nu-I văd dumnezeirea, rămânând orbi.

Iudeii au înţeles foarte bine că IISUS îşi afirmă dumnezeirea, ca Fiu al Tatălui ceresc, doar că nici ei nu voiau să primească aceasta ,zicând:”Nu pentru lucru bun aruncăm în tine cu pietre, ci pentru hulă şi pentru că Tu, om fiind, te faci pe Tine Dumnezeu.”(In.12.33) Autorul din broşură şi secta lui asta fac, precum iudeii, socotind pe Fiul lui Dumnezeu doar om. Zadarnic vedeau minuni pe care HRISTOS le făcea cu propria putere, fără a cere cuiva. Ştiau una şi bună cu Legea veche, devenită o temniţă a spiritului. Dar, dacă am fost creaţi „după chipul şi asemănarea” lui Dumnezeu, iată că aflăm de la Fiul Părintelui ceresc ,că Dumnezeu este Tată, având un Fiu, Unul născut”din veci”, iar noi putem deveni fii prin har, dacă vom primi jertfa Fiului dumnezeiesc trimis de Tatăl ceresc.

Har, milă şi veşnică bucurie de la Domnul HRISTOS domniei voastre şi iubiţilor noştri cititori şi cititoare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5