ÎNTRU VALORIFICAREA FRUMUSEŢILOR BURGULUI BISTRIŢEAN

,,În lumina serii’’ este cel de-al şaselea volum de fotografii al Margaretei Moldovan, notând frumuseţile şi valorile cetăţii noastre în continuă competiţie cu celelalte burguri ardelene. Realizat în culorile feeriilor de iarnă, unde peste albul zăpezii predomină roşul şi galbenul becurilor înălţate peste tot în scopul intensificării farmecului manifestărilor ocazionate de Sărbătoarea Naşterii Domnului Iisus Hristos, albumul cuprinde cele mai ,,arzătoare’’ puncte ale burgului: Zona Sugălete (,,culoarul dantelat al umbrelor de seară’’), Liviu Rebreanu, Primăria Bistriţa, statuile A. Mureşanu, M. Eminescu şi bisericile, fiecare cu aureola ei în faptul serii, Centrul Cultural Municipal, Consiliul Judeţean, bulevarde, străzi în ploaia de becuri minuscule şi mai ales Pietonalul, centrul manifestărilor culturale şi tradiţionale de tot felul. Bistriţa în festival ocupă un loc mai aparte; apoi natura sub podoaba albă: Schulerwald-ul şi peisaje surprinzând arhitecturi medievale.
Câtă trudă numai să le găseşti, apoi să surprinzi momentul care să-ţi oglindească ideea, apoi, hai, cu ele la fotograf, unde să stai de el ca să le lucreze atent şi la urmă, Editura!
,,Nova Didactica’’ a avut bunăvoinţa să scoată albumele aşa cum trebuie, ca să poată fi admirate de turiştii care şi-ar dori o amintire din burgul pe care eventual l-au părăsit cu ani în urmă şi aceştia nu lipsesc! Dar cine să le expună? Realizate pe cheltuiala proprie şi cu mari sacrificii din dragoste de frumos, dar şi din spirit cetăţenesc, aceste acte nu ar trebui sprijinite? Autoarea Margareta Moldovan ar trebui să se încadreze în ,,Societatea pictorilor şi fotografilor amatori’’, pentru o prezentare oficială a creaţiilor ei
Margareta Moldovan, absolventă a Facultăţii de filologie, a ataşat mai la fiecare imagine un text literar potrivit, care măreşte emotivitatea perceperii! Citez în încheiere din prefaţa scrisă de autoare: ,,Nopţile luminilor’’ precum şi ,,luminile nopţilor’’, toate îşi au rostul lor, farmecul lor, ca şi întreaga viaţă a noastră’’.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5