Investiţii de peste 33 milioane lei în reţele de apă şi canalizare în Bistriţa şi alte şase localităţi

SC AQUABIS SA Bistriţa-Năsăud a lansat licitaţia deschisă pentru reabilitarea reţelelor de distribuţie a apei şi a celor canalizare în municipiul Bistriţa, şi realizarea reţelelor de aducţiuni în localităţile Sărăţel, Şieu Odorhei, Cociu, Mogoşeni, Şintereag şi Nimigea.
Potrivit anunţului de pe SEAP, valoarea estimată, fără TVA, este de 33,717,662 lei, durata contractului de execuţie fiind de 18 luni (fără a depăşi data de 31.12.2013), plus o perioadă de notificare defecte de 12 luni. Termen limita pentru primirea ofertelor este 5 iunie, dată la care vor fi deschise şi documentele, câştig de cauză având „preţul cel mai scăzut”.
În cadrul proiectului se vor executa lucrări de reabilitare a reţelei de canalizare pe un traseu de 8,6 km şi a altor 12,7 km de reţea de distribuţie în municipiul Bistriţa. Aducţiune apă potabilă la Sărăţel, reţea de distribuţie a apei în aceeaşi localitate, cu o lungime de aproape 3 kilometri, aducţiune apă potabilă şi reţea de distribuţie (circa 10 km, în total) la Şieu Odorhei, reţea de distribuţie apă potabilă în Cociu – Mogoşeni (4,2 km), Şintereag (8,9 km) şi Nimigea (21, 2 km) sunt alte investiţii care se vor dezvolta.
Proiectul reprezintă o componentă în cadrul proiectului „Extinderea şi modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată”, cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, valoarea totală fiind de 344.328.828 lei.

Comentarii

09/04/12 19:45
Un cititor

Suntem curiosi, daca si cartierul Unirea, va fi cuprins in aceste "investitii", ca traim mai rau decat la tara in "ultimul sat pacatos" , desi suntem in intravilanul municipiului si platim taxe si impozite la fel cu cei din "Centru"...! Inafara "drumului principal"... apa curenta, gaz si canal"... exista numai la TV... in unele zone nefiind nici macar curent electric...
Poate are de gand domnul primar, sa ne lase sa trecem la comuna Livezile, ca mult mai comod si mai bine ar fi pentru noi... ! De altfel, odata... candva, Unirea a fost comuna si Slatinita si Ghinda apartineau de aceasta... si tare bine ar fi daca s-ar restabili aceasta stare de fapt inapoi... ca in atare forma de organizare teritoriala, noi cei din "localitatile componente"... ( mai ales intre alegeri...) nu suntem decat o "zona periferica, imputita, paduchioasa si animaliera"...! Pentru municipalitate, se vede ca nimic altceva... ! Se investesc bani mai degrana in Wonderlanduri, fantani arteziene , morcovi intre sensurile de mers si tot felul de covorase pe la trecerile de pietoni... !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5