Ioan Moniţa (preşedinte ALDE B-N): Sorin Roşu Mareş va fi radiat din listele partidului, conform Statutului

Preşedintele interimar ALDE Bistriţa-Năsăud, primarul Ioan Moniţa, a explicat, în cadrul unei conferinţe de presă, că secretarul de stat Sorin Roşu Mareş, de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, îşi va pierde calitate de membru de partid prin radiere, ca urmare a susţinerii unei alte doctrine, potrivit Statutului.
„Este foarte adevărat că partidul nostru nu trece prin cele mai bune momente ale lui, dar sunt convins că tot răul e spre bine, cu această ocazie are loc şi o igienizare a partidului, în care cei mai slabi de înger cedează. Unii foşti colegi nu au înţeles că, dacă partidul le-a oferit totul, în momentul în care partidul decide ceva, noi o luăm pe altă cale. Un partid funcţionează după reguli, după Statul, nu este ca un SRL sau un PFA. În partid există democraţie, voci pro şi contra, dar minoritatea se supune majorităţii, ceea ce unii colegi nu au înţeles. Este destul de trist că unii au ales pentru 2-3 luni de funcţii să iasă definitiv din viaţa politică. Nici judeţul Bistriţa-Năsăud nu a fost ferit de acest aspect. (...) Fostul nostru coleg Sorin Roşu Mareş a ales să accepte această momeală a doamnei Dăncilă. Este decizia dânsului, am discutat înainte şi l-am rugat frumos să nu pună partidul într-o situaţie delicată, putea să-şi dea demisia din partid”, a declarat Ioan Moniţa.
Liderul ALDE B-N a menţionat că este convins că partidul va merge înainte, mai ales că „toţi colegii primari nu părăsesc partidul”, la fel şi viceprimarii formaţiunii, consilierii judeţeni sau consilierii locali, inclusiv senatorul Ioan Simionca, care este „un om de partid”.
Ioan Moniţa a recunoscut că, la nivelul judeţului, este o relaţie bună cu PSD, asta pentru că preşedintele Radu Moldovan „este atipic pentru PSD”. „Dânsul a înţeles modul cum se face administraţie într-un judeţ, chiar îi mulţumesc public pe această cale, nu doar în numele meu ca preşedinte ALDE, dar aş putea să-i mulţumesc şi din postura de secretar al Asociaţiei Comunelor din România, Filiala Bistriţa-Năsăud, pentru că eu nu cred că vreun coleg primar de la PNL sau UDMR se poate plânge de o relaţie proastă cu preşedintele Radu Moldovan sau că nu a fost pozitiv în relaţiile administrative cu toate unităţile administrativ-teritoriale”, a mai spus Moniţa.
Preşedintele ALDE B-N a menţionat că a obţinut o derogare de la Bucureşti pentru a continua proiectele începute. Moniţa a precizat că situate e oarecum „comică”, pentru că PSD are majoritate fără ALDE atât la Consiliul Judeţean, cât şi la Consiliul Local, dar şi în majoritatea oraşelor şi comunelor.
În ceea ce priveşte şefii instituţiilor deconcentrate, Moniţa a menţionat că principiul „ieşirii de la guvernare” ar putea fi aplicat de sus în jos, însă este vorba despre funcţionari publici, care au susţinut concursuri, însă o astfel de idee ar putea fi dezbătută pe viitor, eventual prin includerea în Statutul partidului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5