Agenda electorală PD-L

Ioan Nelu Botiş: „Doresc să pun bazele unei reforme puternice în domeniul medical”

În acest sfârşit de săptămână, echipa de campanie a candidatului PD-L la Camera Deputaţilor în Colegiul 1, Ioan Nelu Botiş, a luat la pas mai multe zone ale Bistriţei şi comunei Livezile. În cartierul Ghinda, staff-ul PD-L a mers din casă în casă, iar Ioan Nelu Botiş a discutat cu locuitorii acestui cartier arondat municipiului, despre problemele generate de restanţele la plata apei potabile, precum şi alte teme privind sistemul de taxe şi impozite, pensii, salarizare şi situaţia drumurilor din cartier. Candidatul PD-L la Camera Deputaţilor a fost alături, şi de cetăţenii de pe străzile Împăratul Traian, Intrarea Mesteacănului şi Independenţei (bloc 48), ziua încheindu-se cu o acţiune a Tineretul Democrat Liberal Bistriţa-Năsăud.

Ieri, Ioan Nelu Botiş a vizitat zona industrială a Bistriţei, platforma de la Sărata şi S.C. VRG S.A. Principalele subiecte discutate cu reprezentanţii şi angajaţii firmelor, au făcut referire la legea salarizării, sistemul de pensii, legea primului contract de muncă, precum şi la reforma sistemului de sănătate.

„Încerc să vin în sprijinul medicilor de familie, care odată cu trecerea plafoanelor de medicamente în sarcina lor, au devenit un fel de contabili. Medicilor de familie le este foarte greu să ia decizii în favoarea pacienţilor, atunci când plafoanele sunt pe terminate. De exemplu, dacă la mijlocul lunii stocul e gata, medicul nu ştie, dacă să dea sau nu bolnavului medicamente compensate, pentru că, potrivit Jurământului lui Hipocrate, el nu are dreptul să decidă. În condiţiile în care medicii de familie vor ca plafoanele să treacă în sarcina Casei de Asigurări de Sănătate, dacă voi ajunge în Parlament, doresc să pun bazele unei reforme puternice în domeniul medical, care să favorizeze activitatea medicilor”, a precizat Ioan Nelu Botiş, candidatul PD-L pentru Camera Deputaţilor pe Colegiul 1.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5