Din ciclul - Artiştii campaniei electorale

Ioan Oltean despre Monumentul Eroilor: „Când văd această lumânare, mă gândesc la multe alte lucruri, nu la faptul că, el este de

„Am participat ca simplu spectator la dezvelirea celui mai frumos monument (n.r.-a subliniat ironic Oltean) pe care îl are municipiul Bistriţa. Nu ştiu câţi bani s-au cheltuit acolo, cert e că s-au cheltuit. Simbolistica o pricepe şi omul simplu. Toţi care văd monumentul, îl asemănă cu ceva ce este natural, în ultimă instanţă, dar nu cred că un monument care cinsteşte memoria celor care au murit pe câmpurile de luptă pentru ţara acesta, se aseamănă cu acesta. M-am delimitat de această manifestare pe care o preţuiesc şi este absolut binevenită, dar nu lângă un monument ca acesta. Nu contest valoarea autorului, este un om cunoscut şi recunoscut. Nu contest calitatea monumentului în sine, dar eu cred că eroii aveau nevoie de un altfel de monument, cel puţin, aici la noi, la Bistriţa. Probabil, că la Paris, la Londra, poate acolo, un asemenea monument este înţeles. În municipiul Bistriţa, chiar dacă nu sunt un om de specialitate şi îmi cer scuze faţă de domnul profesor Sbîrciu care este lângă mine, cred că eroii acestui oraş meritau un altfel de monument, printr-o altfel de construcţie.

Când văd această lumânare, mă gândesc la multe alte lucruri, nu la faptul că, el este dedicat eroilor. La orice mă pot gândi, dar nu la acest lucru, mai ales că acolo nu scrie numele niciunui erou care a luptat pe pământul nostru. Când a început construcţia Crucii de la Piatra- Fântînele, mă căutau toţi, toate televiziunile şi mă întrebau: atâtea miliarde în criza economică, mă sunau toţi, că domnul preşedinte e băiat deştept (n.r.- Liviu Rusu, preşedinte CJ) răspunde la telefon când vrea, nu când trebuie, şi răspundeam eu la telefoane, şi le spuneam că este o vorba de o cruce, să ne ajute Dumnezeu, cruce la care să ne închinăm toţi. Nu am văzut niciun fel de atitudine vizavi de aceşti bani cheltuiţi în municipiu pe un astfel de monument, tot în plină criză economică. Vreau să vă spun un singur lucru, dacă Vasile Moldovan ar fi făcut acest monument, fără să mă consulte şi pe mine, aş fi spus chiar mult mai multe ..." - Ioan Oltean, preşedinte PDL Bistriţa-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5