Ioan Pintea la Zilele poeziei de la Piatra Neamţ

Zilele poeziei de la Vaduri şi Piatra Neamţ au debutat prin săvârşirea Sfintei Liturghii în Biserica „Sfânta Treime“ Vaduri de un sobor de preoţi, care l-au pomenit în rugăciune pe vrednicul de pomenire mitropolit Bartolomeu Anania. Seria manifestărilor culturale au continuat la Casa Rada din Vaduri şi la Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu“ din Piatra Neamţ printr-un recital din poemele preoţilor invitaţi, lansări de carte moderate de criticul Adrian G. Romila şi prozatorul Vasile Baghiu. Manifestările coordonate de pr. Dorin Ploscaru au continuat cu un colocviu cu tema „Poezia - putere a cuvântului, de la liturgic la poezia străzii“, dar şi masa rotundă „Poetul este sângele subteran al unei naţii”.
Dintre preoţii-scriitori participanţi amintim pe Sever Negrescu, Nicolae Jinga, Mihalache Tudorică. Judeţul nostru a fost prezent prin părintele Ioan Pintea, cunoscut poet la nivel naţional, dar şi peste hotare, peste doar câteva zile fiind invitat la Târgul de Carte de la Frankfurt. Despre cărţile preotului Ioan Pintea au vorbit mai mulţi colegi, remarcându-se puterea cuvântului, sacralitatea acestuia.
Invitaţii au poposit şi la Mănăstirile Neamţ, Văratic, Agapia, Secu, dar şi la Casele memoriale Ion Creangă şi Mihail Sadoveanu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5