Ioan Pintea şi Olimpiu Nuşfelean, la Zilele culturale Monahul Nicolae Delarohia

Grigore Sâmboan

În aceste zile se desfăşoară cea de-a cincisprezecea ediţie a zilelor culturale N. Steinhardt (Monahul Nicolae Delarohia), după următorul program:
În perioada 15 – 28 iulie la Mănăstirile Rohia şi Rohiţa are loc Tabăra de pictură „Monahul Nicolae Delarohia”, la care participă pictori din toată Transilvania.
Duminică, 28 iulie, la Mănăstirea Rohia, după Sfânta Liturghie se va săvârşi Parastasul de pomenire pentru Părintele Nicolae. De la orele 14,00 se va întruni Colectivul redacţional al Integralei N. Steinhardt şi directorul editorial al Editurii Polirom, pentru a lucra la volumele care vor apărea de acum înainte în cadrul Integralei N. Steinhardt, la Editura Polirom în coeditare cu Editura Mănăstirii Rohia. În aceeaşi zi, de la orele 19,00 la Mănăstirea Rohiţa va avea loc Masa rotundă cu tema: „N. Steinhardt – un destin paradoxal, de la sinagogă la mănăstire”.
Luni, 29 iulie, de la orele 12,00 la Catedrala Episcopala „Sfânta Treime” din Baia Mare va avea loc vernisajul expoziţiei de icoane realizate în cadrul Taberei de pictură şi lansarea cărţii Călătoria unui fiu risipitor. Eseu romanţat asupra izbânzii, ultimul volum apărut din cadrul Operei N. Steinhardt. Este cel de-al cincisprezecelea volum din cadrul Integralei şi lansarea cărţi Centenar N. Steinhardt (Studii şi Comunicări), în care sunt cuprinse materialele prezentate la Simpozioanele din anul 2012 de la Academia Română, Baia Mare şi Bistriţa, a informat părintele arhim. Macarie Motogna. Printre participanţi se vor afla şi bistriţenii Ioan Pintea, director Biblioteca Judeţeană şi Olimpiu Nuşfelean, director Mişcarea literară.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5