Ioan Szilagyi, primul monarhist maghiar în Clubul Monarhiştilor Bistriţeni

Ioan Lazăr

Un eveniment deosebit s-a desfăşurat în cadrul întâlnirii lunare al Clubului Monarhiştilor Bistriţeni, preşedinte dr. Marius Nicolae Pop, la Atelierul de Cafea de pe str. Gh. Şincai din Bistriţa, unde cetăţeanul român de etnie maghiară Ioan Szilagyi, asistent medical şi cameraman la TV Bistriţa, şi-a depus adeziunea, după intonarea Imnului Regal, şi a fost primit, în mod festiv, în Clubul Monarhiştilor Bistriţeni.
Fiind însoţit de prietenul său, Emil Şandor Iustian, realizator emisiuni TV Bistriţa, Iancsi (cum îi spun prietenii) a dat dovadă de mare patriotism faţă de familiile regale din România, venind cu propriul Drapel Regal, pe care l-a sărutat la investirea ca membru al Clubului Monarhiştilor Bistriţeni, precizând că este un admirator şi susţinător al regilor României.
Pentru gestul său deosebit a fost felicitat de conducerea Clubului Monarhiştilor Bistriţeni şi colegii din club, preşedintele Marius Pop a precizat faptul că este îmbucurător fenomenul că etnici maghiari din România apreciază valorile regalităţii autohtone şi îi urează un bun venit în cadrul clubului, înmânându-i insigna cu însemnele regale.
S-a socializat şi s-a servit o cupă de şampanie, iar gestul făcut de Ioan Szilagyi a fost apreciat de către cei prezenţi.

Comentarii

14/04/16 10:28
Cetatean din Bi...

Este si monarhia asta un curent politic... dar este pe atat de desuet, pe cat... este vechi si uitat in timp. Astazi, nu cred ca mai are prindere la popor ... si nu ( mai ) este nimic altceva, decat o simpla poveste de istorie !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5