Ioan Ţintean, despre primarul Ilie Avram: Este singurul primar de comună medaliat pentru rezultatele obţinute

Partidele aflate la putere, dar şi în opoziţie, au început, deja, să-şi caute cu asiduitate, candidaţi pentru primărie pe Valea Bârgăului, în special în comuna Prundu Bârgăului.

Confirmând, încă o dată, lipsa acută de personal în zonă, atât democrat-liberalii, dar şi social-democraţii şi liberalii se ,,orientează” spre posibili candidaţi proveniţi din alte partide.

Ultimul caz în acest sens este cel al primarului din Prundu Bârgăului, Ilie Avram, care şi-a manifestat simpatia pentru PNL, aflându-se deocamdată în postura de primar independent.

Nici nu a apucat bine edilul să zică un DA pentru PNL, şi la mai puţin de un an înainte de alegerile locale din 2012, primarul Ilie Avram şi alţi trei funcţionari din Primăria Prundu Bârgăului s-au trezit că sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu.

Obiectul dosarului îl constituie acuzaţii care vizează cheltuirea nejustificată a unor fonduri publice ale Primăriei Prundu Bârgăului.

Vineri, în cadrul conferinţe de presă a USL B-N, deputatul PNL Ioan Ţintean, şi-a manifestat toată încrederea în primarul Ilie Avram şi a cerut să îi fie respectată prezumţia de nevinovăţie.

Şi a mai spus ceva, Ţintean: primarul Ilie Avram este singurul primar de comună din judeţul Bistriţa-Năsăud, premiat pentru rezultatele obţinute în administraţie. Şi bineînţeles, dosarul nu este decât o manevră politică a celor din PDL.

,,Am venit alături de colegul meu, primarul Ilie Avram din Prundu Bârgăului, care după spusele televizate ale unor instituţii de stat, pare că ar putea fi acuzat în perioada ce va să vie cât mai repede pentru unele nereguli.

Ca partid, aşa cum v-am obişnuit, PNL nu fuge de responsabilitatea de a răspunde în faţa dumneavoastră, a presei, a opiniei publice.

Vin în faţa dumneavoastră cu un primar, singurul primar medaliat, primar de comună din judeţul Bistriţa-Năsăud, care în opinia celor care analizează pe bune rezultatele unei administraţii locale, este de medalie, iar după opiniile celor care sunt în disperare de cauză pe fondul degradării imaginilor, mă refer aici la PDL şi cei de la coaliţia de guvernare, sigur este un primar care ar putea avea probleme”, a declarat deputatul PNL Ioan Ţintean în faţa jurnaliştilor.

La întrebarea unui jurnalist dacă se declară nevinovat şi e vorba de un dosar politic, primarul Ilie Avram a răspuns: ,,Absolut”.

Întrebat, ce va face, dacă totuşi va fi găsit vinovat, primarul Ilie Avram s-a resemnat: va suporta consecinţele.

,,Dacă voi fi găsit vinovat, îmi voi trage pedeapsa, şi normal că voi suporta consecinţele”.

Ilie Avram a fost ales primar al comunei Prundu Bârgăului pe listele PNG-CD.

PNG-CD este partidul care în iunie 2008 s-a situat pe locul IV ca număr de voturi, imediat după PNL, obţinând un număr de 24 de consilieri, un primar la Prundu Bârgăului, Ilie Avram, şi un viceprimar la Lechinţa, Marcel Tătar.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5