Primarul din Prundu Bârgăului ,,curtat” asiduu…şi de PNL

Răspunsul lui Ilie Avram: "DA" pentru PNL

Update:

Vineri,26 noiembrie, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc la sediul PNL, primarul comunei Prundu Bârgăului, Ilie Avram, a declarat că vrea să se alăture liberalilor, aflându-se deocamdată în postura de primar independent.

Partidele aflate la putere, dar şi în opoziţie, au început, deja, să-şi caute cu asiduitate, candidaţi pentru primărie pe Valea Bârgăului, în special în comuna Prundu Bârgăului.

Confirmând, încă o dată, lipsa acută de personal în zonă, atât democrat-liberalii, dar şi social-democraţii şi liberalii se ,,orientează” spre posibili candidaţi proveniţi din alte partide.

Ultimul caz în acest sens este cel al primarului din Prundu Bârgăului, Ilie Avram.

Contactat telefonic,în data de 17 noiembrie, primarul comunei Prundu Bârgăului a declarat pentru Răsunetul:

,,Deocamdată rămân la nivel de PNG -CD. Am purtat discuţii atât cu liderii judeţeni PSD, cât şi PNL. Într-o vreme am fost curtat şi de cei de la PDL, care după s-au văzut refuzaţi, au trecut la atacuri, atât în conferinţe de presă, cât şi prin intermediul televiziunii pe care o deţin. Precizez încă o dată, că rămân deocamdată membru PNG, liderul judeţean al filialei din Prundu Bârgăului, cu toate că observ că diverşi lideri ai Partidului Poporului se laudă prin presă cu achiziţiile de filiale teritoriale ale partidului lui Gigi Becali”, ne-a declarat Ilie Avram.

El spunea în acel moment că nu ne poate da un răspuns ferm în ceea ce priveşte viitoarea opţiune politică. Dar, chiar dacă este prea devreme pentru a spune ,,pe faţă” viitoarele intenţii politice, un lucru este sigur: Ilie Avram este decis să mai candideze pentru un nou mandat de primar, deoarece potrivit acestuia, ,,în doi ani, a reuşit să realizeze mult mai multe lucruri decât a realizat predecesorul lui”.

Nu se ştie cât ,,a contribuit” prenumele de Ilie (tiz cu fostul primar al liberalilor din comună - Ilie Vlad) în calculele aflate încă la început ale liberalilor, cert este că se caută un candidat viabil în zonă.

La sfârşitul săptămânii trecute, la o întâlnire a organizaţiile liberale de pe Valea Bârgăului, edilul Ilie Avram şi-a manifestat în mod oficial ,,simpatia” pentru PNL.

Informaţia a fost confirmată şi de liderul judeţean PNL B-N, deputatul Ioan Ţintean, care a declarat pentru Răsunetul, că primarul comunei Prundu Bârgăului, Ilie Avram, nu respinge ideea trecerii la PNL. Scenariul s-ar putea contura doar cu 6 luni înainte de a fi organizate alegeri locale, în contextul în care Avram şi-ar putea depune adeziunea la PNL. Potrivit lui Ţintean, este singura modalitate prin care Ilie Avram poate să se înscrie în PNL fără să-şi piardă funcţia de primar.

Astfel, conform legii, orice primar ce îşi dă demisia din partid în timpul mandatului pierde mandatul, iar înscrierea într-un alt partid înseamnă automat demisia din formaţiunea politică din care a făcut parte anterior.

PNG-CD este partidul care în iunie 2008 s-a situat pe locul IV ca număr de voturi, imediat după PNL, obţinând un număr de 24 de consilieri, un primar la Prundu Bârgăului, Ilie Avram, şi un viceprimar la Lechinţa, Marcel Tătar.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]